.
.
800 gr tyksteg
2 scalotteløg1/2 dl eddike3 dl hvidvin3 dl fløde50 gr smør
Frisk estragon
2 store auberginer ( eller 8 små)1/2 dl olie2 fed hvidløgSalt og peber
200 gr rosenkål2 spsk olie1 spsk eddikeSalt og peber
8 springløg
Tyksteg skæres ud i bøffer og filet
Scalotteløg skæres i grove stykker og sauteres af i en gryde med olie, til de bliver klare ikke brune. Tilsæt lidt eddike og dernæst hvidvin og lad det reducere ned til halvdelen. Tilsæt så fløde og lad det simre. Blend tilsidst saucen med smør og smag til med grofthakket estragon
Steg kødet af på panden og steg fileten færdig i ovnen ved 200 gr i cirka en halv time. Bøfferne kun omkring 8 min.Lad kødet hvile inden servering
Del auberginerne i halve på langs, rids dem i kødet og kom olie, hakket hvidløg, estragon, samt salt og peber på Bages møre i ovnen i mellem 10-20 minutter alt efter størrelse.Lav salat af rosenkåls blade, olie, salt, peber og lidt eddike Steg springløg af på panden ved mellem varme så de bliver bløde, men stadig med bid
Du kan hente opskriften her