Serie
I køkkenet

Asiatisk tunret

OPSKRIFT:
Lynstegt tun med sesam og wasabi

400 gr Fersk tun (500 gr ialt,  hvoraf de 100gr bruges til tatar )
100 gr Sesamfrø
Olie

200 gr Shitakisvampe
Frisk ingefær

1 tsk Wasabi pasta efter smag
1 dl Creme fraiche
Lidt revet Citron skal og saft
Salt og peber

2 scalotteløg
2 spsk Soja
1 spsk Sesamolie
1 spsk Blommesirup

Tuntatar
100 gr fersk tun
Saft og skal af halv citron
2 tsk sesamolie
Salt og peber
1 avokado
Wasabi ærter til pynt
Dild til pynt

Frys fisken natten over for at slå evt bakterier ned.
Halvver tunen på langs - tag cirka 100 gr fra i endestykket - og steg den af på panden.
Den skal bare have lidt farve på alle sider. Rul i sesam, kom film på og kom den på køl

Hiv svampene over i halve stykker og steg dem af på samme pande.Skær ingefær tyndt og kom på svampene.

Skræl og skær scalotteløg ud i tynde skiver og mariner med soja, sesamolie og sirup

Sesamolie, ingefær, citron, citronskal, salt og peber røres i creme fraiche og wasabi pasta tilsættes efter smag

Skær avokado ud i små fileter

Lav en tatar af tun i små stykker - marineret i citron, revet citron, sesamolie samt salt og peber.

Smør wasabi cremen ud i bunden af tallerkenen og kom skiver af tun ovenpå.
Anret svampe og avokado ovenpå med lidt wasabi ærter og de marinerede løg.
Kom den anden tun ved siden af og pynt evt med dild Velbekomme.

14/2/2014

I programserien 'Mad Med Mere i Køkkenet' har Mads Gudiksen selv taget forklædet på for at lære at lave mad.

Det er kokken David Jensin, som inspirerer til mere spændende hverdagsmad, og viser hvordan man laver de forskellige retter. Og Mads hjælper til.

David Jensin har restauranterne David’s i Stege, Café Sommerspiret på Møns Klint, Bryghuset Møn og Fanefjord Skovpavillon. Desuden står han for maden til gæsterne på Jomfruens Egede ved Faxe.