Hvad har du egentlig lavet, René Christensen?

René Christensen har siddet i Folketinget siden 2008, og nu stiller han op igen. Læs her, hvad han har udrettet siden sidste valg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

- Det er så vigtigt, at man stemmer på en lokal kandidat, så Region Sjælland får en stærk stemme på Christiansborg, for vi har simpelthen sådan brug for det.

Sådan lyder det fra René Christensen fra Dansk Folkeparti, som ved dette folketingsvalg stiller op i samme kreds og dermed kæmper om mandatet med sit partis stifter, Pia Kjærsgaard. 

Og René Christensen er netop lokal. Han er bosat i Guldborgsund Kommune, hvor han også sidder i byrådet. Han har siddet i folketinget siden 2008. 

I 2019 kom han ind med 5.175 personlige stemmer. TV2 ØST har set nærmere på, hvordan har har brugt sit mandat fra Sjællands Storkreds i arbejdet som folketingsmedlem den forgangne periode. 

Det lovede han i 2019:

1. Bedre klimapolitik

2. Mindre bureaukrati for erhvervslivet

3. Bedre trafik

4. Vækst på ældreområdet

5. Udflytning af statslige arbejdspladser

quote Vi har ikke fået løftet ældreområdet

René Christensen, medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti

Det har han opnået:

1. Klimaaftale

- Jeg var med til at forhandle 70 procents reduktionen. Det var en af de første rigtig store aftaler, vi lavede, hvor vi satte os det mål, at vi skal nå en reduktion i 2030 på 70 procent i forhold til vores CO2-belastning fra 1990, siger René Christensen.

2. Trafikaftale

- Den blå infrastrukturaftale blev lavet lige før valget, men så var der ikke et blåt flertal efter valget, så det røg på gulvet. Det jeg er mest ked af i den, vi så indgik efterfølgende, er sådan set, at motorvejen til Næstved blev rykket tilbage, så vi faktisk blev stillet ringere end den aftale, vi havde indgået med blåt flertal. Jeg kæmpede virkelig for det, det gjorde jeg sgu, men den er der, og den kommer.

- Kalundborg-motorvejen er med, og det er jeg superglad for. Når man kigger på Region Sjælland, så er Kalundborg jo faktisk en af vores store vækstmotorer, og derfor bliver vi nødt til at få infrastrukturen med. Og så fik jeg med, at man skal se på at få rute 22 til at blive en motorvej, siger René Christensen.

Hvad betyder det for vores område?

- Både på den grønne omstilling og infrastruktur er det, der skal løfte os som region fra de udfordringer, vi har. Selvom jeg gerne vil tale mit område op, må vi også sige, at Region Sjælland er desværre mere udfordret end andre regioner.

- Vores uddannelsesniveau er mindre, vores sundhedstilstand er lidt dårligere, vi dør tidligere, derfor har vi simpelthen behov for, at vi får et bedre skattegrundlag. At vi får flere uddannelser og får skabt noget mere vækst, siger René Christensen.

Læs også
Ny trafikaftale er på plads: Motorvej til Næstved og penge til Østbanen
Læs også
Ny trafikaftale er på plads: Motorvej til Næstved og penge til Østbanen

- Region Sjælland har så mange muligheder de næste 10-15 år, og det er så vigtigt, at de lokale byråd arbejder med vækst og udvikling, men også at de får de værktøjer fra Christiansborg til at kunne gøre det.

- Hvis der ikke kommer den motorvej til Kalundborg, så dræber man den vækst, der er i gang. Hvis der ikke kommer den motorvej til Næstved, så dræber man den vækst, der er i gang. Hvis vi ikke sørger for, at man i Lolland og Guldborgsund Kommune får mulighed for at udbygge deres erhvervsområde på grund af kystbeskyttelse og alt muligt andet, så stopper man jo vækstpotentialet. Og det går ikke, siger René Christensen.

Det har han også arbejdet for:

1. Gasledning til Lolland-Falster

- Gasledningen til Lolland-Falster, hvor vi nu kan blive energiproducent og producere enorme mængder biogas - så i forhold til den grønne omstilling har jeg været heldig eller dygtig, det må man selv vurdere, at være med til at sætte fingeraftryk på, hvad vi skal arbejde med de næste 10, 15, 20 år med den grønne omstilling.

- Vi får to af Danmarks største biogasanlæg på Lolland-Falster, og det bliver helt fantastisk. Det er jo ikke fordi, vi skal bruge det hele dernede, men det er jo ligeså meget kunderne på Sjælland, der får gavn af det. Da vi besluttede det, vidste vi heldigvis ikke, hvad der skulle ske med Rusland, men det var jo godt, at vi traf den beslutning, så den gasledning er i gang, siger René Christensen.

Det har han ikke opnået:

1. Udflytning af flere statslige arbejdspladser

- Man skal gøre det, hvor det giver mening. For eksempel når man opretter nye styrelser, at man så tænker, om det kunne give mening at lægge det uden for København. Eller hvis det vokser ud af sine omgivelser i København. Men man skal gøre det, når det giver mening, for der er også et vist produktionstab, når man gør det. 

- Der har også været udflytninger, der ikke har været skidegode. Det må vi være ærlige at sige. Jeg er nok blevet mere nuanceret, siden jeg sagde det dengang, siger René Christensen.

Læs også
Udflytning af statslige arbejdspladser er halvvejs: 4.800 job flyttet
Læs også
Udflytning af statslige arbejdspladser er halvvejs: 4.800 job flyttet

2. Løft på ældreområdet

- Vi har ikke fået løftet ældreområdet. Jeg tænker, det er ærgerligt, at regeringen ikke har haft mere fokus på det. De dagsordner kan man desværre ikke løfte som opposition, siger René Christensen.

Hvorfor opnåede du det ikke?

- Man får lidt mindre, når man er i opposition, og man får lidt mere, når man er støtteparti eller sidder i regering. Sådan er demokratiet. Det, der er vigtigt, er, at man er med til at påvirke den udvikling, der er i samfundet. Og der er Dansk Folkeparti heldigvis med i alle de store aftaler, der er lavet de sidste par år.

Men man kan vel påpege det og lægge et pres på regeringen?

- Det har Dansk Folkeparti i hvert fald også gjort. Vi har tidligere haft et fornuftigt samarbejde med Socialdemokratiet omkring ældre, men det har der ikke rigtig været lydhørhed for i den her periode. Det har ikke fyldt ret meget, men jeg vil også være ærlig og sige, at corona og alt muligt andet har fyldt meget. Det skal man også anerkende.

Det vil han arbejde for:

1. Mere udvikling på Sjælland

- Det er vigtigt at have fokus på, hvor hele vores region har mulighed for udvikling. Jeg repræsenterer et borgerligt velfærdsparti. Jeg ved, hvor pengene kommer fra. Hvis vores kommuner skal have bedre folkeskoler, daginstitutioner og ældrepleje, som jeg går rigtig meget op i, så skal der være et bedre skattegrundlag. Derfor vil jeg være med til at gøre det mere interessant at være selvstændig erhvervsdrivende og skabe jobs og produkter, vi kan beskatte, og dermed lave et bedre skattegrundlag i Region Sjælland, siger René Christensen.

2. Mere grøn omstilling på Sjælland

- Den grønne omstilling er vores ven. Vi skal finde ud af, og det er vi i fuld gang med, hvordan vi byder ind i forhold til den grønne omstilling. Det er ikke bare at sætte solceller og vindmøller op. Det er også at tiltrække de virksomheder, der arbejder med innovationsdelen i den grønne omstilling, siger René Christensen.

3. Mere uddannelse i regionen

- Vi er et videnssamfund, og det er simpelthen for mange, der ikke får taget en uddannelse. Det er ikke alle, der er arbejdsløse, men al statistik viser, at hvis man tager en uddannelse, så er ens selvforsørgelsesgrad langt højere resten af livet.

- Derfor er det vigtigt, at vi har uddannelser i hele landet, og at vores erhvervsskoler ikke er presset. De skal have et løft. Vi har sagt, at vi vil løfte dem med to milliarder i næste periode.

- Vi skal sikre os, at vi ikke mister vores uddannelser som pædagoger, sygeplejersker, og andre, som vi jo også har i vores region. Vi skal holde fast i dem, vi har, og så skal vi tilføre uddannelser som giver mening. Med Femernbyggeriet og den grønne omstilling burde det også være muligt, at vi på et tidspunkt får en højere læreanstalt med fokus på grøn omstilling til at ligge i Region Sjælland et sted, siger René Christensen.


Nyhedsoverblik