¨

Vuggestuepladsen i nabokommunen kan være 10.000 kroner billigere

Det koster 10.000 kroner mere om året at have sit barn i vuggestue i Holbæk Kommune sammenlignet med Kalundborg. Arkivfoto. Foto: Jesper Truelsen - TV2 ØST

Der er stor forskel på, hvad det koster at få sit barn i vuggestue. Holbæk Kommune er for eksempel 10.000 kroner dyrere om året end Kalundborg.

Selvom Holbæk og Kalundborg Kommuner rent geografisk grænser op til hinanden, så er der stor forskel på, hvad forældrene i de to kommuner skal betale for at have deres børn i vuggestue.

Faktisk koster en vuggestueplads næsten 10.000 kroner mere om året i Holbæk sammenlignet med nabokommunen.

Det viser tal fra Social- og Indenrigsministeriet, skriver DR Sjælland.

Og det er bekymrende, fordi pris og kvalitet ikke nødvendigvis hænger sammen, vurderer formanden for Forældrenes Landsorganisation, FOLA, Signe Nielsen.

- Det er et problem, fordi nogle forældre føler, de flytter til en kommune, hvor de kommer til at betale en højere pris, og så har de faktisk fået noget, der måske var ringere, end det de flyttede fra, siger hun til DR Sjælland.

Holbæk: Et udtryk for højere normering

I Holbæk Kommune er meldingen dog, at den højere pris er udtryk for et højere serviceniveau i forhold til andre kommuner i området-

- Der er en bedre normering. Der er flere medarbejdere per barn i Holbæk Kommunes daginstitutioner, end når vi sammenligner med en række andre kommuner, siger fagchef i Læring og Trivsel i Holbæk Kommune, Christian Simonsen.

- Pris og produkt hænger sammen, så der er en direkte sammenhæng mellem, hvad det koster at have en daginstitutionsplads og den kvalitet, man køber som forældre.

Kalundborg Kommune – der er den anden billigste kommune i landet for pasning af vuggestuebørn – mener dog, at deres lave pris alene er et udtryk, at kommunen dækker en større del af udgifterne.

- Vi gør os umage for ikke at have for mange udgifter for vores borgere. Det gælder både skatteprocenten, som også er en af de laveste i regionen, og vuggestuepladserne.

Få overblik over, hvad det koster om måneden at få passet vuggestuebørnene i din kommune, her:

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App