¨

Vipperød Skole erstatter aflyst lejrtur med endagsture hele ugen

Syvendeklasse på Vipperød Skole skulle egentlig på lejrtur i denne uge. Men det anbefaler Sundhedsstyrelsen ikke. Derfor er de i stedet taget på flere endagsture uden overnatning. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Myndighederne anbefaler, at alle lejrture aflyses for at begrænse coronasmitte. På Vipperød Skole tager de i stedet på flere endagsture.

Frisk luft og fede fossiler mellem fingrene.

Eleverne fra 7.E på Vipperød Skole havde i dag hænderne i det østsjællandske kridt, da de besøgte Stevns Klint. Og det var faktisk helt efter planen – for denne uge er afsat til lejrtur. Men sundhedsmyndighederne anbefaler ikke, at skoler tager på lejrture, og derfor er det blevet lidt anderledes.

- Vi må ikke tage afsted med overnatning. Så i stedet har vi valgt at være afsted i alle ugens dage og give eleverne nogle store oplevelser i naturen, fortæller Søren Meinert, der er lærer på Vipperød Skole.

Egentlig skulle eleverne have boet og altså overnattet i Rødvig. Men da det ikke kunne lade sig gøre, valgte skolen i stedet at sende eleverne på de planlagte dagsture alligevel. På den måde består ugen af de samme aktiviteter som oprindeligt, men det er ikke helt det samme.

Det var nok mest aftenerne, vi havde glædet os til

Anja Corp Dyrendal, elev, Vipperød Skole

- Vi laver jo de samme ting, som vi rigtigt skulle. Men det var nok mest aftenerne, vi havde glædet os til, siger Anja Corp Dyrendal, der er elev i 7.E.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi laver jo de samme ting, som vi rigtigt skulle. Men det var nok mest aftenerne, vi havde glædet os til, siger Anja Corp Dyrendal, der er elev i 7.E. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Et stort tab

Selvom der er lagt kræfter i at give eleverne en god oplevelse under de nuværende omstændigheder, så kalder Søren Meinert det alligevel for et stort tab, at eleverne ikke får en traditionel lejrtur – både for eleverne og lærerne.

- Vi lærere bruger i den grad lejrskolerne til at lære de unge mennesker at kende. Og vi bruger lejrskolerne til, at eleverne lærer hinanden at kende og skaber nogle nye dynamikker og sammenhold i klassen, lyder det fra læreren.

Så bliver det jo bare til en anden oplevelse for de unge mennesker

Søren Meinert, lærer, Vipperød Skole

Dynamik og sammenhold kunne for eksempel opstå over kødgryderne. Oprindeligt skulle eleverne selv have stået for deres egen aftensmad. Men det bliver der altså ikke noget af. I stedet har skolen tænkt ud af boksen.

- Vi har i stedet fået fat i nogle lokale kokke, der laver mad af lokale råvarer. Så i stedet for at de selv laver mad i en hytte, så skal de i dag møde mad produceret af og på Stevns. Så bliver det jo bare til en anden oplevelse for de unge mennesker, siger Søren Meinert.

Artiklen fortsætter under billedet.

Søren Meinert kalder det et tab, at syvendeklasse på Vipperød Skole går glip af årets oprindelige lejrtur. Foto: Emilie Grav - TV2 ØST

Sjovt at komme ud

Mens dagen i dag var helliget oldgammel historie indkapslet i den østsjællandske klint, var gårsdagens tur afsat til en noget nyere del af historien. Syvendeklassen besøgte Koldkrigsmuseum Stenvnsfort. Og selvom dagen ikke sluttede på et vandrehjem men i en bus hjem til Vipperød, så var der alligevel en lille snert af lejrtursstemning. 

Det er en sjov måde at komme ud og lære på

Marius Mess, elev, Vipperød Skole

- Det bliver ikke det samme. Men da jeg så dem sidde i bussen med deres mundbind på og hyggesnakke, det var fantastisk, for der nåede vi næsten samme sted hen som på en lejrtur, siger Søren Meinert.

Og eleverne fra 7.E er da også glade for, at bøger og tavler trods alt får en pause i denne uge.

- Det er en sjov måde at komme ud og lære på, siger elev Marius Mess.

Lærere og elever kan håbe på, at verden ser anderledes ud om et års tid, hvor der igen er planlagt en lejrtur.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App