Vinterskader gør livet farligt for cyklister

Mens hullede veje måske er irriterende for bilister, så er det decideret livsfarligt for cyklister. Cykelsikkerheden er i bund i alt for mange kommuner, mener Dansk Cyklist Forbund.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Det er blevet værre især her efter vinteren, helt klart, siger Ulrich Terp, beboer og daglig cyklist i Holbæk, hvor han hver dag kører med lille Esther i barnesædet. Og Ulrich Terp er ikke alene om den holdning, manglende reperation af cykelstier og vejhuller gør livet farligt for cyklister.

I Holbæk kommune er det særligt slemt. Kommunen har simpelthen ikke råd, lyder det.

- Vi har tænkt tankerne og lavede i 2008 en trafiksikkerhedsplan, hvor skoler, lokalfora og interesseorganisationer var med til at påpege problemer også for cyklister. Desværre løb kommunen tør for penge i 2009, så vi venter på bedre tider for at kunne realisere planen, siger Jeppe Søndergaard, teknik- og miljøchef i Holbæk Kommune.

Og den holdning gør Per Fynboe, tidligere lokalformand for Dansk Cyklist Forbund i Holbæk indigneret.

- De trafikplaner er ikke det papir værd, de er skrevet på, fordi de ikke bliver fulgt op af handling. Det kræver, at man sætter det på dagsordenen politisk og sætter penge af til det, førend vi får et ordentligt cykelnet, som gør det muligt at lade bilen stå og fx. lade sine børn cykle i skole, siger han.

Men problemet er langt fra kun i Holbæk kommune, hos Dansk Cyklist Forbund hører man, om problemer med forholdene for cyklister mange steder fra, og blandt andet i Kalundborg kommune har der også været store problemer med for dårlig vedligeholdelse.

- Skadestuerne får meget at lave, som det er i dag, siger Per Fynboe.