Vindforhold var årsag til flystyrt

Uheldige vindforhold under en afsluttende manøvre var i marts årsag til, at en pilot havarerede under en lokal flyvning fra Tølløse Flyveplads.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var svage og formentlig turbulente vindforhold, der resulterede i, at en pilot den 9. marts i år styrtede ned, da han var i gang med at skifte hånd på styrepinden i sit motorsvævefly.

Sådan lyder konklusionen fra Havarikommissionen i en rapport, som netop er blevet offentliggjort.

Forsøgte at skifte hånd

Ulykken skete under en flyvning fra Tølløse Flyveplads nord for Ringsted. Piloten var i færd med at lande flyet, og da han i den forbindelse forsøgte at flytte hænderne for at komme til de rigtige håndtag, ramte han i stedet jorden med høj fart.

Et cirka 300 meter langt læhegn i den østlige ende af banen skærmede området af for vinden, og det var angiveligt blandt andet dette, som medførte, at vindforholdene ikke var optimale for piloten under manøvren.

Kom alvorligt til skade

Piloten kom alvorligt til skade som følge af havariet.

Havarikommissionen har dog ikke valgt at udstede særlige anbefalinger efter episoden, men råder til, at Dansk Svæveflyver Union og tilknyttede klubber fremadrettet skærper opmærksomheden på netop denne type af ulykker. 

Det har ikke været muligt at få oplyst, hvordan piloten har det i dag efter flystyrtet.