Vild luksus på vandet: 5,5 millioner for husbåd i Holbæk

Det har taget 11 år, men nu er fire liebhaver-husbåde i Holbæk Havn sat til salg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For elleve år siden fik Kasper Kaas en ide om at skabe et husbåds-bolig-miljø på Holbæk Havn. Og nu er projektet fremme ved en foreløbig målstreg: Onsdag blev de fire liebhaver-husbåde sat til salg. Pris: 5.495.000 kroner. 

- Det er nu, lakmustesten skal stå, om de kan sælges, siger iværksætteren Kasper Kaas, Waterconstruct Aps.

quote Jeg tror, de fleste rystede på hovedet, og syntes, jeg var lidt småtosset, at jeg ville lægge huse her

Kasper Kaas, iværksætter, Waterconstruct Aps

I dag er havnen i Holbæk et pænt og rekreativt område med blandt andet havnekulturfestivalen, Skvulp, her i pinsen. Sådan var det ikke i 2007, da ideen om husbådene slog ned i Kasper Kaas. 

- Det var en skrotplads med 10 meter høje bjerge af gamle biler og gamle dæk. Jeg tror, de fleste rystede på hovedet, og syntes, jeg var lidt småtosset, at jeg ville lægge huse her, fortæller Kasper Kaas. 

Dyre materialer og tungt skrog

Småtosset eller ej - nu er ideen blevet til virkelighed, og de fire gange 201 kvadratmeter vuggende luksushuse er sat til salg. 

- Vi har valgt dyre løsninger, som på sigt holder omkostningerne nede, da der ikke er meget vedligehold. Skroget er meget tungt, så husene ligger stille i vandet, siger Kasper Kaas. 

Er der købere bliver kajen fyldt op om ni måneder, og husbådene kan blive liggende i tyve år. Det har Holbæk Kommune sagt ok til.

Hvis der ikke er købere til de fire 'luksus-flydere', så flytter Kasper Kaas ideen til en anden by.