Vil købe scene på hjul til forestillinger i landsbyer

Vil stifte forening, der skal købe og drive mobil scene til arrangementer overalt i Odsherred, Kalundborg, Holbæk og Sorø kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der mangler en scene på hjul, så den kan trækkes ud på en mark eller en plads og slås op, når nogen vil spille musik eller lave en forestilling på et sted, hvor der ikke plejer at værre musik eller forestillinger. Det mener Annette V. Petersen i Starreklinte.

- Da jeg havde Havnsø Hotel, talte vi om at arrangere jazz i krohaven. Vi har også talt om at arrangere musik på havnen, og vi har haft ideer om at lave drive-in-forestilling på Vesterlyng. Og hver gang må vi indse, at vi skal af med en kvart mio. kr. til teknik, inden der kan komme en musiker på scenen, siger hun.

Derfor indkalder hun nu til stiftende generalforsamling i en forening, der skal anskaffe og drive sådan en scene og stille den til rådighed for foreninger i Odsherred, Kalundborg, Holbæk og Sorø Kommuner.

En scene, der er ni meter bred og seks meter dyb, og som kan flyttes af en firehjulstrækker, koster en halv mio. kr. plus moms. Det har Annette V. Petersen undersøgt. Og hun tror på, at det vil lykkes at skaffe pengene.

De første 365.000 kr. betaler Udvikling Nordvestsjælland med penge fra EUs program til udvikling af landdistrikter. Lokale- og Anlægsfonden betaler 150.000 kr. og de fire kommuner, Odsherred, Kalundborg, Holbæk og Sorø betaler hver 10.000. Resten af pengene vil Anette V. Petersen skaffe som sponsorater og firmamedlemskaber af den nye forening.

Det bliver Udvikling Nordvestsjælland, der skal stå som ejer af scenen i de første fem år. Den nye forening skal have brugsretten til den. Efter de fem år, regner Annette V. Petersen med, at foreningen overtager scenen.

Hun regner med at være klar til at anskaffe den til foråret, så den kan komme i brug næste sommer.