Vikar anklages for sex med elev (Video)

En 28-årig pædagog-vikar sidder lige nu på anklagebænken ved Retten i Holbæk. Manden er anklaget for sidste år at have dyrket oralsex med en dengang 16-årig pige fra 9. klasse. Pigen gik i en pige-klasse, men ingen har fortalt pigerne eller for den sags skyld nogen af skolens 100 elever om politiets stærke mistanke.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var på en vestsjællandske skole tilknyttet en privat daginstitution, at den 16-årig pige blev undervist af den vikar, politiet nu anklager for at have haft oral-sex med pigen to gange.

- Det, at han har været betroet barnets opdragelse eller undervisning og så bryder det tillidsforhold, der bør være mellem vikar og elev, det er ulovligt i henhold til straffeloven, forklarer Nicolaj S. Holst, der er anklager og politifuldmægtig ved Midt- og Vestsjællands Politi, der har efterforsket og rejst sagen.

Den unge mand nægter sig skyldig. Han afviser altså at have fået mund-sex af pigen - først i den 28-åriges fars hus i Herlev siden i sin mors sommerhus i Odsherred. Skolen, han har været vikar på, er tilknyttet et dagtilbud for udsatte børn og unge.

- Det er min vurdering, men naturligvis op til retten endeligt at vurdere, om der er tale om en skærpende omstændighed, fordi der er tale om en særligt udsat forurettet i dette tilfælde den dengang 16-årige, fortæller Nicolaj S. Holst.

Ifølge politiet har manden sendt nøgenbilleder af sig selv fra sin mobiltelefon til pigens telefon. Billeder, der viser intime detaljer om mandens krop.

- På billederne kan man se mandens bare overkrop. Billederne er ikke direkte pornografiske, men indikerer, at de to - vikar og elev - har haft et andet forhold end det, de må have i henhold til straffeloven, siger politi-anklageren.

Forholdet mellem vikaren og eleven skulle have stået på fra april til juni 2009. Det var ledelsen på pigens skole, der meldte det ulovlige forhold til politiet. Den administrative leder fik mistanke til pædagog-vikaren, fordi han havde et højt fravær. Ifølge selvsamme leder indrømmede vikaren dengang at ha kysset pigen.

[video:flv:100412_sex_med_elev.flv]

 

 

 

- Vi har indhentet både børneattest og straffeattest på manden, og de er begge uplettede. Jeg har det selvfølgelig skidt med, at det er sket - det er jo vores ansvar at passe på eleverne - og jeg er ked af det - ikke mindst på pigens vegne, siger Jan Heimann, der er skoleleder.

Siden oral-sexen blev politi-anmeldt i 2009, har ingen af skolens cirka 100 elever fået klar besked om den forbrydelse, der beskrives sådan her i anklageskriftet..."Tiltalte formåede at få forurettede til at sutte på sit lem til sædafgang".

Kunne han ikke have haft kontakter til andre piger?

- Jo, og det er jo osse derfor, at vi forsigtigt har forsøgt at føle os frem blandt pigerne i klassen.

Var det ikke bedre at spørge pigerne direkte?

- Nej, det synes jeg ikke, når man tænker på de problematikker, pigerne kæmper med.

Er det ikke at undervurdere pigerne?

- Nej, det mener jeg ikke, slutter Jan Heitmann.

 

Tavsheden undrer en af skolens piger. Hun går i dag i 10. klasse.

- Vi ved ikke noget. Det rager vel ikke os. Eller... Måske er de bange for, at vi skal rende rundt og sige det på hele skolen? Jo, jeg synes faktisk det rager os, siger Louise Stenderup.

Hos Danmarks Lærerforening er ikke noget at tage fejl af i vurderingen af den slags lærer/elev-forhold:

- Der må ikke forekomme nogen form for relationer af seksuel karakter mellem en lærer og en elev. Mellem lærer og elev er der et magtforhold, der gør, at enhver form for seksuel relation er helt uacceptabel, skriver formand Anders Bondo Christensen til TV2 ØST.

Politiet forventer, at der falder dom i sagen den 12. maj.