Vidne i sag om dobbelt trafikdrab: Han kørte hasarderet

En 24-årig mand er anklaget for uagtsomt at have dræbt to mennesker i Jyderup ved at køre særligt hensynsløst.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det gav et sug i maven på Sanne Mønsted 20. oktober sidste år, da hun så en hvid varevogn overhale to modkørende biler før et kryds, køre ind over en spærreflade og hen imod den venstresvingsbane, hvor hun holdt og ventede på at dreje.

- Jeg var bekymret for, om jeg ville blive påkørt, så jeg overvejede, om jeg skulle bakke lidt tilbage. Der skal meget til, at jeg får et sug i maven, fortæller hun onsdag som vidne i Retten i Holbæk, hvor retssagen mod en 24-årig mand er i gang på anden og sidste dag.

- Det virkede meget hasarderet på mig, siger Sanne Mønsted.

Ældre par dræbt på stedet

Den 24-årige er tiltalt for uagtsomt manddrab ved at køre særligt hensynsløst 20. oktober sidste år.

Kort efter at have passeret vidnet Sanne Mønsted i et kryds i Jyderup overhalede han ifølge anklagen igen flere biler, før han kørte ind over en ny spærreflade og ind i et kryds, hvor lyset var rødt.

Her ramte han en bil med et ældre par på henholdsvis 85 og 89 år, som skulle dreje til venstre. Parret blev dræbt på stedet.

Det virkede meget hasarderet på mig, siger Sanne Mønsted

Den tiltalte mand nægter sig skyldig

Ifølge Nordvestnyt har han tidligere i retssagen forklaret, at han kørte over krydset for gult lys, og at personbilen, som blev ført af den 89-årige mand, svingede ud foran ham, så han ikke kunne nå at stoppe.

Den 24-åriges forsvarer, Janus Malcolm Pedersen, siger i sin procedure onsdag formiddag, at der ikke er nogen beviser for, at den hvide varebil, som Sanne Mønsted har set, er den samme som den, der kørte ind i en personbil og dræbte to mennesker kort tid efter.

- Hendes forklaring kan vi ikke bruge til ret meget. Hun har ikke set nummerpladen, og hun kan ikke sige med sikkerhed, hvad der står på siden af varevognen, lyder det fra forsvareren.

Den tiltalte er også anklaget for flere andre overtrædelser af færdselsloven samme dag og ved tidligere lejligheder.

Dommen ventes at falde onsdag eftermiddag.

/Ritzau/