Video: På nathejk med spejderne

600 unge mennesker fra Det Danske Spejderkorps er samlet ved og omkring Vipperød til Nathejk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Går man sig en tur i skoven omkring Vipperød eller måske ned omkring Sporvejsmuseet i disse timer, kan man støde på nogle teenage-spejdere der måske først kommer vandrende, men på et splitsekund kan kaste sig fra vejen og ind i et budskads, hvis de ser en bil, de kender.

De er på nathejk.

- Det specielle er at løbet er at det er rendyrket spejderleg med kun en opgave, siger Rasmus Udsholt, der er medarrangør af nathejket.

Det er et slags løb, der begyndte fredag aften i Vipperød og bevæger sig syd på over Sjælland.

De unge spejdere skal klare det til fods og skal klare sig selv - dag og nat - indtil de når frem til deres destination, der endnu er hemmelig.

Hagen ved det hele er, at de også er på flugt.

Ældre spejdere har nemlig fået tjansen som fangere og skal jage deltagerne i nathejket og fratage dem deres smuglerlast.

- Hvis de unge bliver fanget af de ældre, bliver de udsat for prøvelser, der varierer over at skulle rode andres tasker igennem over kolbøtter og ansigtsmaling klokken 3 om natten.

På turen skal de vandre omkring 40 kilometer.

- Det er en særlig følelse, når ungerne kommer i mål efter 40 kilometer. Man kan se stoltheden skinne i deres øjne, efterfulgt af den enorme træthed. Og vabler. De kommer aldrig igen til at få så mange vabler i et løb som dette, understreger Rasmus udsholt.

Videomaterialet herunder er af Rasmus Udsholt.