Vicedirektør om corona-smittet læge på arbejde: - Det må ikke ske

En læge blev beordret på arbejde på sygehuset på trods af, at han var smittet med coronavirus. Det må ikke ske, siger vicedirektøren på Holbæk Sygehus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ifølge vicedirektøren på Holbæk Sygehus må det simpelthen ikke ske, at en coronasmittet læge bliver beordret på arbejde.

Alligevel var det, hvad der skete på Holbæk Sygehus, hvor en yngre læge onsdag i sidste uge blev beordret på arbejde på trods af en positiv coronatest. Det skriver Berlingske.

- Lægen ringer ind om morgenen og taler med den ledende overlæge og orienterer om, at han lige er blevet smittet med covid-19. Den ledende overlæge vælger alligevel at bede den yngre læge om at komme på arbejde og bryder dermed med de retningslinjer, der er fra Sundhedsstyrelsen og som er dem, de instruerer i, siger vicedirektør Knut Borch-Johnsen til TV2 ØST.

quote Jeg hørte om sagen første gang mandag eftermiddag og tænkte, at det kan simpelthen ikke passe

Knut Borch-Johnsen, vicedirektør på Holbæk Sygehus

- Jeg hørte om sagen første gang mandag eftermiddag og tænkte, at det kan simpelthen ikke passe. Det kan ikke ske, og det må ikke ske.

Vicedirektør: - Vi sender dagligt retningslinjer ud på mail

Det var en anden overlæge, som tog kontakt til infektionsmedicinerne på Sjællands Universitetshospital for at få vished om, hvorvidt den yngre læge måtte være på arbejde eller ej.

Det måtte han ikke, lød svaret.

Alligevel mener vicedirektøren, at sygehusledelsen har gjort alt, hvad de kunne for at orientere deres medarbejdere godt nok:

- Vi har i hele perioden med covid-19 haft regelmæssige møder med afdelingsledelserne. Da det stod hårdest til i foråret, havde vi møder med dem dagligt. For øjeblikket har vi møde med dem en gang om ugen, hvor vi gennemgår alle nye retningslinjer, der er kommet og samtidig giver en status på, hvor stort smittetrykket er i Region Sjælland, siger Knut Borch-Johnsen, vicedirektør på Holbæk Sygehus.

- Vi sender dagligt alle retningslinjer ud til alle afdelingsledelser med ændringer, der måtte komme på alle områder. De kan alle ringe til os eller komme over på vores kontor, hvis der er noget, de er i tvivl om.

Det er nu en personalesag

Ledelsen erkender, at det er en klar fejl, som ikke må ske igen. Nu er der tale om personalesag, fortæller vicedirektøren på Holbæk Sygehus.

quote Vi har haft et par samtaler med den pågældende på nuværende tidspunkt og herfra er det en personalesag

Knut Borch-Johnsen, vicedirektør på Holbæk Sygehus

- Vi har haft et par samtaler med den pågældende på nuværende tidspunkt og herfra er det en personalesag, som jeg ikke kan udtale mig om. Det har jeg desværre ikke mulighed for, siger Knut Borch-Johnsen.

Den yngre læge nåede at være på arbejde i tre timer, hvor han bar mundbind, men var i kontakt med to patienter og andet personale.

- De to patienter blev kontaktet umiddelbart efter, vi fandt ud af, at de havde været i kontakt med den yngre læge. De er blevet tilbudt test – den ene er blevet testet negativ og den anden får svar i morgen. Hvad angår det personale, han har været i kontakt med, er to af dem blevet testet og de to andre er ved at blive testet.