Venstrepolitiker udtalte sig positivt om ny moské - det førte til shitstorm på Facebook

En ny og større moské i Holbæk har medført en voldsom debat. Især på Facebook, hvor en Venstre-politiker føler sig chikaneret efter at have udtalt sig

Tema: Ny moské i Holbæk?
uniE095 Mere om tema
Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En eventuel ny og større moské har skabt stor røre i Holbæk.

Det muslimske miljø i Holbæk vil gerne flytte den nuværende moské til større, tomme lokaler i byens industrikvarter. De planer omtalte Venstre-politikeren Rasmus Brandstrup Larsen på sin officielle politiker-side på Facebook i positive vendinger.

Det hidsede mange læsere sig op over.

Opslaget medførte kommentarer såsom: ”Gaskamrene var dødsfabrikker. Moskeerne er terroristfabrikker.”

En anden bruger lagde et billede op af en guillotine og skrev som tilhørende kommentar: ”Den venter på at lade retfærdigheden ske fyldest.”

- Der er ikke en saglig debat 

I alt har Venstre-politikerens delt et længere opslag på hans officielle Facebook-side, hvor han blandt andet skrev: ”Islamisme nej tak- moské ja tak”. Opslag på Facebook medførte omkring 430 kommentarer ii alt.

- Jeg synes ikke, det er okay, at man tillader sig at gøre sådan noget, siger Rasmus Brandstrup Larsen og fremhæver, at han er blevet tykhudet af at være i politiker i mange år.

quote Det er et udtryk for, at der er et kulturskred i forhold til, hvad man kan tillade sige

Rasmus Brandstrup Larsen (V), kommunalbestyrelsesmedlem i Holbæk Kommune

- Det berører mig ikke så voldsomt, men det er et udtryk for, at der er et kulturskred i forhold til, hvad man kan tillade sige. Og dét synes jeg er skræmmende.

Og det ærgrer politikeren, at der ikke er en ordentlig tone i debatten om en ny moské.

- Det er ikke en saglig debat om, hvad det her egentlig handler om. Det meste handler om, at man er imod Islam, fordi man ikke mener, Islam er en religion, men en totalitær ideologi. Og det er jeg uenig i. Det er en religion, ligesom der er mange andre religioner, siger Rasmus Brandstrup Larsen.

- Jeg går ind for religionsfrihed

Venstrepolitikeren mener, at der skal være plads til Islam som en trosretning, ligeså vel som der er plads til andre religioner i samfundet.

- I Holbæk har vi både muslimer, Jehovas vidner og baptister, så der er mange forskellige trosretninger i Holbæk. Har man lyst til at være muslim, står det en frit for. Jeg går ind for religionsfrihed, siger Rasmus Brandstrup Larsen.

quote  Det er første gang, jeg oplever, at der er noget, der stikker så meget af, og at det er så massivt, som det er

Rasmus Brandstrup Larsen (V), kommunalbestyrelsesmedlem i Holbæk Kommune

En af brugerne på Facebook, der har efterladt en kommentar på Facebook skriver blandt andet: ”Måske du kan få hjælp fra kommunen, hvis ellers der er flere penge til en retarderet, når først islamisterne har fået deres”.

- Hun beskylder mig for at være retarderet. Hvorfor ikke gå ind i en saglig debat omkring, om det er en god idé at bygge en moské, eller om det ikke er en god idé? spørger Rasmus Brandstrup Larsen.

- Mange af dem, der skriver, er slet ikke fra Holbæk

Selvom lokalpolitikeren har fået en hård medfart på Facebook, har han delvis ro i maven. 

- Mange af dem, der har skrevet herinde, er folk, der kommer alle mulige andre steder fra end Holbæk. De fleste kommentarer fra dem, der er fra Holbæk, er jo positive. Jeg tror der er én, der har skrevet noget negativt, siger han.

Rasmus Brandstrup Larsen har til oktober været medlem af Venstre i 15 år og siddet i byrådet i omkring 10 år.

- Det er første gang, jeg oplever, at der er noget, der stikker så meget af, og at det er så massivt, som det er. Jeg har aldrig været udsat for noget, der er så voldsomt, som det her.