Vejdirektoratet omdanner rasteplads til naturområde

Et pilotprojekt ved en rasteplads i Holbæk skal nu sikre bedre plante- og dyreliv.

Når du i fremtiden kommer forbi Springstrup Rasteplads ved Holbæk, så vil du opleve, at tingene vokser lidt mere vildt, end de plejer.

Rastepladsen udgør nemlig Vejdirektoratets nye pilotforsøg, hvor området omdannes til et laboratorium, der skal være med til at sikre biodiversiteten i området.

quote Pointen er, at vi skal blive klogere på, hvilke metoder, vi skal bruge, når vi skal drifte vores vejsider fremadrettet

Christina Steenbech, biolog

Vejdirektoratet har lavet en film om projektet. Her fortæller biolog, Christina Steenbech, om planerne for det fremtidige dyre- og planteliv i området.

- Vi prøver at give biodiversiteten fuld skrue ved at bruge en masse forskellige driftsmetoder forskellige steder, fortæller hun.

VIDEO: Se vidoeen fra Vejdirektoratet, hvor Christina Steenbech forklarer om planerne for rastepladsen.

I videoen tager Christina Steenbech seeren med en tur i området.

- Der er både næringsfattig og næringsrig jord. Nede bag ved tankanlægget er det oplagt at forsøge at få markfirben til at flytte ind.

Lader græsset vokse

Det ellers klippede græs i området, kommer Vejdirektoratet også til at lade stå urørt, hvis det er muligt.

- Der, hvor det er okay med trafiksikkerheden, laver vi nu et forsøg med at lade det stå. Man kan faktisk ane, at der står mange fine blomster allerede nu, siger Christina Steenbech.

- Pointen er, at vi skal blive klogere på, hvilke metoder vi skal bruge, når vi skal drifte vores vejsider fremadrettet.

Håbet er, at flere områder på vejskråninger og rastepladser skal udnyttes til biodiversitet. 

Ifølge Vejdirektoratet har vi 5.500 hektar grønne områder tilknyttet de statslige veje. Det svarer til et område på størrelse med 8.000 fodboldbaner.  

Video: Vilde haver har delt vandene blandt naboer. Indslaget her er fra juni i år.