Vaskemaskinen sladrer

Det er efterhånden svært at være tyv. Nu kan både designermøbler og hårde hvidevarer fortælle hvor de er, hvis de bliver stjålet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag fandt politiet frem til en bunke tyvekoster uden at røre en finger selv. En lille gps røbede nemlig hvor tyvekosterne lå gemt.

 - De seneste år har vi fået flere og flere henvendelser omkring det her, hvor der er gps'er, der sidder i stjålne genstande, siger Ole Hald, der er vicepolitikommissær i Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

Den 4. december blev der stjålet hårde hvidevarer fra et nybygget hus i Jyderup til en værdi af mellem 50 og 75.000 kroner, men tyven fik mere med sig, end han havde regnet med. Tyvekosterne var nemlig udstyret med gps-sendere, og politiet blev guidet direkte hen til en 28-årig mand fra Slagelse, der skjulte tyvekosterne i sin garage.

 - Det er en udemærket ide. Det er en slags ekstra forsikring, som folk tegner på ting, der måske er for dyre at forsikre på anden vis, siger Ole Hald.

Politiet vil nu sigte manden for enten tyveri eller hæleri, alt efter om det var ham, der stjal de hårde hvidevarer eller ej.