¨

Valgkaos skal undersøges

Foto: TV ØST

Holbæks politikere har i dag besluttet at sætte en større evaluering af det netop overståede valg i gang, fordi flere har klaget over, at de ikke kunne stemme.

På valgdagen 19. november gik flere vælgere hjem fra valgstederne uden at have stemt. Siden har flere klaget over kommunens håndtering af valget, og den kritik blev i dag mandag taget op på et ekstraordinært byrådsmøde i Holbæk.

- På mødet har vi glædet os over, at valgdeltagelsen steg med 5-6 procent, og at der er en masse mennesker, der har leveret en kæmpe indsats på valgstederne. Desværre må vi også konstatere, at der var nogle steder, hvor det ikke gik så godt,og det skal vi have evalueret på, så der er sendt spørgeskemaer ud til alle valgsekretæerne, partiforeningerne og Ælderådet, så vi kan få et samlet overblik over oplevelsen, siger Søren Kjærsgaard (V), borgmester i Holbæk Kommune.

Kø i lange baner

Allerede på valgdagen henvendte flere borgere sig til TV2 ØST og kritiserede, at de i for eksempel Bjergmarkshallen først brugte lang tid på at finde en parkeringsplads og bagefter stod i kø så længe for at komme ind, at de valgte at give op og tage hjem, fordi de ikke var klar over, at valgstederne ville holde åbent til længere end klokken 20, hvis der stod folk i kø.

Nogle har også klaget til kommunen, og det var blandt andet de henvendelser, som i dag var udgangspunktet for mødet på rådhuset i Holbæk.

Op igen i foråret

Ifølge Søren Kjærsgaard forventer politikerne at tage sagen op på et byrådsmøde igen i marts, når evalueringen er afsluttet og resultatet af den gjort op.

- Og så må vi se på, hvordan vi kan gøre det bedre næste gang. Vi brugte de samme valgsteder og samme fremgangsmåde ved folketingsvalget for 2 år siden, hvor der ikke var problemer, men her var der også kun én stemmeseddel. Ved valget i år var der stemmesedler til både kommunalvalget, regionsrådsvalget og ældrerådsvalget, og det har været med til at give noget længere ventetid ved valgstederne, siger borgmesteren.

I alt stemte 38.209 personer i Holbæk Kommune den 19. november. Det svarer til en stemmeprocent på 71,41. Byrådet tog på møde mandag ogsp til til, hvorvidt der skulle være omvalg, men det blev afvist.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App