¨

Valget er afgjort – se hvad børnene stemte

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 5

Valget er afgjort - i hvert fald i børnehaven Dragebakkken i Holbæk. De unge har ikke stemt om reformer, men et andet meget vigtigt emne var på dagsordenen.

Der var spænding til det sidste, da der torsdag skulle afholdes valg klokken 9.30 i børnehaven Dragebakken i Holbæk. For børnehavebørnene giver de voksnes valgkamp om sejr til rød eller blå blok ikke meget mening, men spørg børnene om de helst vil have koldskål eller risengrød om eftermiddagen, så er de i samme kattepine, ligesom de voksne.

Tæt løb

I alt skulle 100 børn i dag til valgurnerne, for at afgøre om det var risengrød eller koldskål, der skulle være på eftermiddagens menu.

Den seneste uge er der blevet udelt valgflæk, og ligesom i de voksnes valg, har prognoserne været meget tætte. Børnene har den seneste uge kunnet prøvesmage de to topkandidater og deltage i opinionsundersøgelser. Her var det et lille forspring til risengrøden.

I valgkampen har børnene blandt andet fået udleveret valgkort, de fået inspiration fra valgplakater, og da der endelig skulle stemmes, så skulle stemmerne afleveres i stemmebokse.

Koldskål løb med sejren

Selvom der i længere tid var dødt løb mellem de to kandidater, og risengrøden til sidst så ud til at sejre, var det altså den klassiske sommerspise, der kunne trække sejren i land. Koldskål fik i alt 42 stemmer mod risengrødens 34.

Hvorfor man har afholdt valg i Dragebakken i dag, kan du se i videoen herunder og i vores udseendelse klokken 16.10.

Valgstatistik:

I alt har 100 børn være stemmeberettiget til dagens valg. Stemmerne fordelte sig således:

78 har stemt

2 blanke

23 brevstemmer

Koldskål vandt med 42 stemmer

Risengrød fik 34 stemmer

Se en lille video fra afstemningen herunder - og se den fulde historie i aftenens udsendelse klokken 19.30.

00:42 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App