¨

Vagtlæge ville tvangsindlægge overfaldsmand

Foto: TV ØST

Ifølge Nordvestnyt ville en læge tvangsindlægge en 24-årig psykisk syg mand, inden han få timer senere stak en mand med kniv.

Få timer før en psykisk syg mand stak en 19-årig ned i Holbæk, blev han tilset af en vagtlæge.

Lægen ville tvangsindlægge den psykisk syge mand, men »på gule papirer«, som indebærer en tvangsindlæggelse inden for syv dage. Og den psykisk syge mand fik lov til at gå.

Det skriver Nordvestnyt.dk.

Offer ude af kunstig koma
Offeret, som kommer fra Ågerup ved Holbæk, er først nu ude af kunstig koma, og han har endnu ikke været ved bevidsthed.

Oplysningerne om »de gule papirer« kom frem i et retsmøde tirsdag formiddag, hvor den 24-årige psykisk syge mand fra Holbæk-området fik forlænget sin varetægtsfængsling med fire uger.

Vagtlæge tilså 24-årig
Anklageren læste her op af den journal, som medarbejderne på Forsorgshjemmet Karlsvognen skrev, efter at vagtlægen havde tilset den 24-årige på herberget den 19. august.

- Ifølge vagtlægen er den 24-årige udpræget skizofren og hører hjemme på en psykiatrisk afdeling. Men vagtlægen fortalte, at hun ikke havde de gule tvangsindlæggelsespapirer med, læste anklageren op.

En indlæggelse på gule papirer ville dog formentlig ikke have forhindret knivoverfaldet. Når man tvangsindlægger en person på såkaldt »gule papirer«, skal personen senest tvangsindlægges inden for syv dage.

Fængslet på psykiatrisk hospital
Og vagtlægen vurderede altså, at der ikke var grundlag for at tvangsindlægge den 24-årige på det, der kaldes »røde papirer« - som ville indebære omgående tvangsindlæggelse.

Fire timer senere gik den 24-årige amok med knivstik og slag mod den tilfældige 19-årige mand.

Den psykisk syge mand sidder varetægtsfængslet på et psykiatrisk hospital.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App