¨

Værnepligtige skal undersøge skjult kælder under sammenstyrtede bygninger

01:07

Video: Michael Nordborg

Politiet har afspærret området omkring sygehuset og vil være til stede, indtil branden er slukket. Foto: Michael Nordborg

1 af 2

Beredskabsstyrelsen er blevet indsat for at undersøge ruinerne efter nattens voldsomme brand på Holbæk Sygehus.

11 værnepligtige fra Beredskabsstyrelsen i Næstved skal onsdag formiddag hjælpe med at skaffe adgang til en kælder under de sammenstyrtede bygninger på Holbæk Sygehus, hvorefter de skal undersøge kælderen.

Det oplyser Beredskabsstyrelsen til TV ØST.

Holbæk Sygehus blev natten til onsdag ramt af en voldsom brand, der ramte fire bygninger med flere etager, der alle styrtede sammen i branden. 

Der er tale om en risikofyldt opgave

Martin Vang Nielsen, chefvagt hos Beredskabsstyrelsen i Næstved

Skal ned i kælder under brandtomt

Beredskabsstyrelsen er blevet tilkaldt til stedet for blandt andet at hjælpe til med en potentielt farlig opgave: At gennemsøge en kælder, som strækker sig ud under hele ruinen.

- Vores værnepligtige har en uddannelse på linje med eller bedre end normale brandfolk. Derfor kan vi varetage en række specielle funktioner, som at skaffe adgang til og efterfølgende gennemsøge kælderen under bygningerne, siger Martin Vang Nielsen, der er chefvagt hos Beredskabsstyrelsen i Næstved. 

Læs også Sygehus kunne ikke tage imod patienter i syv timer

Han oplyser, at dele af kælderen kan være styrtet sammen eller svækket, og at det derfor er vigtigt at få et overblik over situationen under ruinen, der måske skal afstives.

- Der er tale om en risikofyldt opgave – men en opgave, som de værnepligtige netop er uddannede i at klare, oplyser han. 

Drone skal finde gemte brande i ruinen

Beredskabsstyrelsen er samtidig indsat med højteknologisk udstyr til branden.

En særlig termisk drone, der er designet til at finde skjulte brande under ruinen er nemlig på vej til Holbæk, hvor den skal hjælpe med at danne overblik over situationen.

Læs også Sådan ramte branden Holbæk Sygehus

- Kameraerne er meget følsomme, og kan dermed være med til at give et overblik over, hvor ilden fortsat ulmer i brandtomten, siger Martin Vang Nielsen.

Også en vagthavende kemiker er indsat ved branden, oplyser beredskabsstyrelsen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App