¨

Våbendømt bandefigur lyver i retten

Foto: TV ØST

Flere gange ændrede en 28-årig mand vidneforklaring i en retssag i Holbæk. Til sidst indrømmede han, at han ikke talte sandt.

 


Efter knap fire timers vidneafhøring foran tre dommere og otte nævninger ændrer en 28-årig våbendømt mand sin forklaring.


 


Manden er tirsdag indkaldt som vidne ved Retten i Holbæk, der i øjeblikket behandler en sag mod fem mænd, der er tiltalt for at have håndteret sammenlagt flere end 40 våben.


 


Ændrede forklaringDen 28-årige har tidligere tilstået sin rolle i sagen og fik i den forbindelse en dom på to et halvt års fængsel.


 


Ved tirsdagens retsmøde lagde han ud med forklare, at 27-årige IT og 29-årige SP var til stede i et sommerhus nær Asnæs i april 2011, hvor der fandt en overdragelse af 18 skydevåben sted.


 


Tidligere har den 28-årige forklaret, at det var 26-årige RO og ikke SP, der var til stede i sommerhuset. Og midt under dagens retsmøde ændrede han så forklaring igen.


 


Våbensag fra AsnæsFlere personer er allerede dømt i sagen, blandt andet den 70-årige ekslivredder fra svømmehallen i Asnæs i Odsherred.


 


Sagen drejer sig om flere våbeninteresserede danske mænd, der for de flestes vedkommende er oppe i årene, som har forsynet personer i det kriminelle miljø med skydevåben.


 


Den 28-årige er kendt fra bandemiljøet i Taastrup på den Københavnske Vestegn. Under tirsdagens retsmøde er det kommet frem, at han ifølge Rigspolitiet er en del af grupperingen Black Angels, der har relationer til rockergruppen Hells Angels.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App