V-politikere: Vi behøver ingen tegninger i frihedskampen

Man kan sagtens kæmpe for ytringsfriheden uden at dele muhammedtegninger, lyder det blandt andet fra V-politiker fra Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Udlændingeminister Inger Støjberg (V) var i sin gode ret til at dele et billede af, at hun har profeten Muhammed med en bombe i turbanen som baggrundsskærm på sin iPad.

Så langt er hendes partifæller enige.

Men enigheden ophører på spørgsmålet om, hvorvidt det var klogt af hende at benytte sin ret. Det viser en rundspørge, Ritzau har lavet.

129 synes, det var uklogt af Støjberg

Ritzau har udsendt en rundspørge til Venstres 870 byråds- og regionsrådsmedlemmer samt lokalformænd.

260 har svaret, og dermed er undersøgelsen ikke repræsentativ. Den kan dog give et fingerpeg om baglandets holdning, og den hælder mod, at Inger Støjbergs træk var uklogt.

129 synes ikke, at det var en klog beslutning. 70 synes, det var, mens 60 har valgt ikke at svare.

Provokation

En af dem, der er ude med riven efter sin partifælle er Bjarne Kongsted (V) fra Holbæk Byråd.

Han mener, at Støjberg både provokerer i egne rækker og uden for Venstre.

- Jeg går jo heller ikke hen til min nabo og siger, at han er tyk, selv om jeg synes det. Det vil jo nok såre ham. Jeg siger heller ikke til en stor, stærk rocker, at han er en tøsedreng. Det kan have ubehagelige konsekvenser, siger han.

Og Bjarne Kongsted er ikke alene om at mene, at der er tale om en unødvendig provokation. Flere af hans partifæller rundt omkring i landet bakker op.

Vil forsvare ytringsfriheden

Inger Støjberg selv er ikke overrasket over, at hun endnu en gang har delt vandene i sit eget parti – for som hun formulerer det, så både "fylder og deler" værdidebatten.

- Men jeg er ikke det mindste i tvivl om, at alle mine partifæller bakker op om ytringsfriheden, og det er det afgørende.

- Jeg mener, at det er på sin plads at forsvare ytringsfriheden – ikke bare tale om at forsvare den, men også vise, at man forsvarer den, siger Inger Støjberg.