Uvejr vælter træer og lukker brovej - uvejr ramte regionen hårdt

Munkholmvej ved Munkholmbroen blev spærret efter et uvejr væltede træer hen over vejen. Andre steder kom der rigtig meget regn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ingen kom noget til - men der kom rigtig mange lynnedslag, rigtig megen regn og rigtig meget blæst ud af det, da et kraftigt uvejr torsdag aften passerede vores landsdel.

Mens der især kom meget regn i et bælte fra syd til nord over Lolland, Falster, Sydsjælland, Midtsjælland og Vestsjælland, så blev blæst et tiltagende problem jo længere man kom mod nord.

Sådan så opgørelsen af nedbøren ud efter klokken 21 torsdag aften.
Sådan så opgørelsen af nedbøren ud efter klokken 21 torsdag aften. Foto: DMI.dk

Mens der hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi ikke er meldinger om problemer i forbindelse med regnen, så skabte den problemer lige øst for Holbæk på Munkholmvej - landevejen mellem Holbæk og Lejre kommune.

Vejen blev torsdag aften spærret, efter to træer væltede ned over kørebanen.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV2 ØST.

- Vi har fået at vide, at vejen er lukket, og vi går ud fra at det skyldes vejret. Der er ikke melding om ulykker derfra, siger vagtchef Henrik Olesen torsdag klokken 19.25.

Læs også
Efter varm dag: Nu udsender DMI advarsel om voldsom regn
Læs også
Efter varm dag: Nu udsender DMI advarsel om voldsom regn

De væltede træer lå lige nord for broen, på Holbæksiden. 

- Det var to træer, der væltede ned over vejen fra hver sin side. Heldigvis var der dog ikke en bil mellem træerne, siger Niklas Kristensen, der er indsatsleder for Vestsjællands Brandvæsen.

En halv times tid senere var vejen åben. Det gjaldt dog ikke den nærliggende Eriksholmvej, hvor der var tale om et større træ.

- Der var tale om et meget, meget stort træ. Man kan snart passere vejen, men vi kommer til at arbejde herude flere timer endnu, siger indsatslederen. 

Han oplyser at træerne er væltet i voldsom blæst, der opstod i forbindelse med et skybruds-lignende uvejr, der passerede området kort efter klokken 19.00 torsdag aften.

Der var tale om et et kraftigt regn- og tordenvejr , der ifølge tjenesten Blitzortung.org udløste flere hundrede lyn.

Læs også
Holbæk er Danmarks varmeste by
Læs også
Holbæk er Danmarks varmeste by

Hændelsen kommer en time efter, at DMI udsendte et såkaldt risikovarsel om kraftig regn og skybrud over landsdelen. Varslet gælder indtil klokken 22.00 torsdag aften.


Artiklen er opdateret
Artiklen er klokken 20.36 opdateret med flere oplysninger.