Uvejr ramte regionen - flere huse brudt i brand

Flere skybrud har ramt Sjælland mandag aften. Det betyder en travl aften for brandvæsnet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Store mængder nedbør har ramt Danmark mandag aften. Det er således den vådeste dag i 2022. 

Ifølge TV 2 Vejret har der næsten været dobbelt skybrud ved Holbæk. Mellem klokken 19 og 20 faldt der 29,0 millimeter regn. Det er kun én millimeter fra at være et dobbelt skybrud.

Derudover har der også været mange tordenbyger med over 300 lyn i minuttet i Østdanmark.
Det skriver TV 2 vejret.

Travlhed for brandvæsnet 

De mange torden- og regnbyger har betydet travlhed for brandvæsnet.

Vestsjællands Brandvæsen har indtil videre måtte rykke ud flere gange.

- Vi har rykket ud seks gange. Til flere brande og til dæksler, der er sprunget op, siger Jan Bruun, indsatsleder i Vestsjællands Brandvæsen.

Heldigvis er der ikke nogen, der er kommet til skade, men alligevel skulle brandvæsnet rykke hurtigt ud. Blandt andet slog lynet ned i gavlen af et tag i Holbæk. Branden blev dog hurtigt slukket.

Vestsjællands Brandvæsen har rykket ud seks gange mandag aften til brande og dæksler, der har måttet give op på grund af vandmasserne.
Vestsjællands Brandvæsen har rykket ud seks gange mandag aften til brande og dæksler, der har måttet give op på grund af vandmasserne. Foto: Michael Johannessen

Også i Næstved har lynet været med til at starte en brand. På Pilevej lidt efter klokken 19 slog lynet ned og satte loftet i brand.

- Lynet er slået ned og har tændt ild i tagkonstruktionen. Brandvæsnet måtte slå nogle huller i taget for at slukke branden, men der er ikke kommet nogen til skade, oplyser vagtchefen hos Sydsjællands og Lolland Falsters Politi. 

Flere steder er der også meldinger om meget vand på kørebanen. I Holbæk er en del af Skagerakvej spærret på grund af meget vand. 

En bil er gået i stå på Skagerakvej i Holbæk på grund af vandet.
En bil er gået i stå på Skagerakvej i Holbæk på grund af vandet. Foto: Michael Johannessen