Utilfredse forældre: 30 elever i én klasse er alt for meget

Forældre fra Vipperød er utilfredse med, at deres børn, som skal gå i 0. klasse på den lokale afdeling af Kildevangens Skole, skal gå 30 elever i én klasse.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Michelle og Rino Petersen er bekymrede for deres fem-årige søns skolegang. Han er en af de børn, som til august skal starte i en 0. klasse med 30 elever.

- 30 elever er alt for meget i en klasse. Hvis de snakker på samme tid, så er støjniveauet også derefter, siger Rino Petersen.

Ifølge forældrene fravalgte de en plads på privatskole, fordi der på et informationsmøde på Kildevangens Skole blev lagt op til to klasser med færre elever. Derfor kom det bag på dem, da de i denne uge modtog et brev fra skolen, som skriver, at den kun opretter en klasse, og at der skal gå 30 elever i den.

- Vi er bekymrede for, at vores barn skal blive overset, eller at han ikke får den tilstrækkelige undervisning, som han er berettiget til, siger Michelle Petersen.

I brevet til forældrene står der, at skolen vil sætte to voksne på i alle timer, og at det giver forskellige pædadogiske muligheder, fx holddannelse. Ifølge Holbæk Kommunes skolechef har kommunen tidligere haft en klasse med 32 elever, og de har gode erfaringer fra den.

- Vi har gode resultater. Eleverne og forældrene har været meget tilfredse, og lærere og pædagoger synes, det har været velfungerende, siger Marianne Stentebjerg, som er skolechef i Holbæk Kommune.

Michelle og Rino Petersen har indkaldt de andre børns forældre til et møde i morgen. De håber, at det ender med, at deres søn kan starte i en mindre klasse til sommer.

Ifølge de nyeste tal fra Danmarks Statistik, så går der i gennemsnit 21 elever i en 0. klasse i vores region.