¨

Unge skal have kritiske øjne på køreskoler

Michael Jonstrup fra Holbæk er en af de unge, der godt kunne have brugt Rådet for Sikker Trafiks nye hjemmeside, da han skulle vælge køreskole. Foto: TV ØST

Mange unge ender med at blive snydt, når de skal tage kørekort, fordi de benytter sig af de særlige tilbudspakker. En ny hjemmeside skal derfor hjælpe de unge med at finde rundt i de mange tilbud hos køreskolerne.

Michael Jonstrup fra Holbæk er en af de unge, der godt kunne have brugt Rådet for Sikker Trafiks nye hjemmeside, da han skulle vælge køreskole.

Da 19-årige Michael Jonstrup skulle tage kørekort, kunne det nemlig ikke gå stærkt nok. Han gik efter det gode tilbud.

 Jeg valgte jo en køreskole på baggrund af, at den lå godt og det var billigt, så den virkede som det logiske valg, fortæller Michael Jonstrup.

Og der er mange unge, som er ukritiske over for køreskolernes tilbud. Det fortæller Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder for Rådet for Sikker Trafik.

- Vi hører fra mange unge, at det er rigtigt svært at gennemskue, hvilke tilbud der er gode og ikke gode ude hos køreskolerne, siger Liv Knoblauch Kofoed-Jensen.

I starten gik alt efter planen for Michael Jonstrup. Men efter få køretimer gik det op for ham, at det gode tilbud ikke var så godt endda. Det blev både dyrere og tog længere tid end forventet.
 
- Det findes ikke billigere her i Holbæk, det var et godt valg... i starten. Men der var flere ting, som hele tiden udskød det, så det tog rigtig lang tid, siger Michael Jonstrup.

Det samme sker for mange unge bilister. Det er derfor Rådet for Sikker Trafik i samarbejde med polititet og en række andre organisationer nu lancerer en hjemmeside med gode råd.

Hjemmesiden www.sikkertrafik.dk/kørekort skal hjælpe de unge med at vælge den helt rigtige køreskole. 

Og det er vigtigt at vælge en god køreskole ,så man er godt rustet til køreprøven, mener Liv Knoblauch Kofoed-Jensen, seniorprojektleder for Rådet for Sikker Trafik.

- Det er mere end hver tredje på landsplan, der dumper køreprøven, og det er selvfølgelig alt for højt, slutter Liv Knoblauch Kofoed-Jensen.

På Midt- og Vestsjælland er tallet endnu højere, nemlig 40 procent og på Sydsjælland og Lolland Falster er det 33 procent. 

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App