To unge sigtes for drab i Holbæk

22-årig og 17-årig sigtes for at have slået mand i kørestol ihjel i Holbæk med spids genstand. Manden blev fundet dræbt den 5. februar.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Politiet er tilsyneladende ved at opklare drabet på en 43-årig kørestolsbruger i Holbæk.

En dommer har lørdag besluttet at frihedsberøve to unge mænd, som politiet sigter for at have begået forbrydelsen, som blev opdaget 5. februar.

Den ene er blevet varetægtsfængslet til 9. marts, mens beviserne mod den anden åbenbart er svage. I hvert fald har denne person efter grundlovsforhøret kun fået anholdelsen opretholdt i tre døgn.

De to sigtede er henholdsvis en 22-årig og en 17-årig. Midt-og Vestsjællands Politi vil ikke sige, om det er den ældre af de to, der er blevet varetægtsfængslet.

Omfattende tekniske undersøgelser og afhøringer af beboere nær gerningsstedet i Ladegårdsparken førte fredag eftermiddag til, at de to blev anholdt.

Drabet blev opdaget 5. februar. Offeret var blevet stukket med en spids genstand og slået med en stump genstand, har politiet tidligere sagt.

Forbrydelsen blev formentlig begået natten mellem 4. og 5. februar.

I første omgang blev en 24-årig mand fra Kalundborg anholdt og fremstillet i grundlovsforhør. Han fik anholdelsen opretholdt i tre døgn, men politiet besluttede ret hurtigt at løslade ham.

Begge de senest sigtede er begge fra Holbæk-området. Den 43-årige var kendt for sin tilknytning til det lokale misbrugermiljø, og han lod tit folk fra miljøet overnatte i sin lejlighed.

/ritzau/