¨

Undslupne kvier giver politiet kvaler

Foto: TV ØST

Politiet har i snart 24 timer været på jagt efter en flok undslupne kvier ved Jyderup. De giver problemer på både veje og skinner.

En flok undslupne køer har givet politiet masser af arbejde her i Pinsen. I alt 13 af slagsen slap ud af en indhegning ved Jyderup søndag. Men efter en jagt blandt andet i en stor rapsmark lykkedes det landmanden, bekendte og politiet at få indfanget ni af dyrene.

Men fire af kvierne er altså stadig på fri klov. Og det har givet problemer på både veje og skinner. Politiet advarer bilisterne mod de store dyr, siger vagtchef Rene Søe Pedersen fra Midt- og Vestsjællands Politi.

-  Kort før klokken to i nat påkørte en bilist en kvie på Skovvejen ved Jyderup. Der skete kun mindre materiel skade. Dyret løb fra stedet. Tog på strækningen kører i øjeblikket med nedsat hastighed på grund af risikoen for påkørsel, oplyser Rene Søe Pedersen.

I løbet af natten er en af kvierne set ved Bennebo nær Jyderup. Politiet vil gerne høre fra eventuelle vidner.

Politiet: Tjek jeres hegn landmænd

Mandag morgen er også 10 får sluppet ud af indhegningen. De løber rundt på vejen mellem Store Merløse og Hvalsø, og politiet opfordrer landmænd til lige at kigge deres hegn efter en ekstra gang.

- Vi kan godt mærke, at det er blevet forår. Vi har en del af de her anmeldelser, og selv om man kan trække lidt på smilebåndet af det, så er det ikke så sjovt, hvis man påkører et af de her dyr, siger René Søe Pedersen, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App