Ugerløseborgere har succes med forsamlingshus

Borgerne i Ugerløse købte byens forsamlingshus for halvandet år siden. I dag er det byens samlingssted.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anders Pedersen er formand for Foreningen Ugerløse Fritidscenter, og han er ikke et sekund i tvivl om, at borgerne i Ugerløse gjorde en god handel, da de købte byens forsamlingshus for halvandet år siden.

- Det er fedt at være her i dag, folk er ekstrem glade, og der sker noget hver eneste dag og aften i huset, siger han.

I 2012 ville Holbæk Kommune ikke længere stå for driften af forsamlingshuset. Derfor tilbød kommunen borgerne at købe huset for den nette sum af 1 krone.

Siden dengang har frivillige arbejdet hårdt for at få forsamlingshuset sat i stand. De har blandt andet renoveret kælderen og festsalen. Pengene til driften af forsamlingshuset kommer fra lejeindtægter og sponsorer, mens omkring 100 af byens borgere, som er medlemmer af Foreningen Ugerløse Fritidscenter, betaler et beløb hvert år.

Frygten var grundløs

Da borgerne købte huset, var de i tvivl om, hvordan det ville gå, men bekymringen er for længst forsvundet.

- Vi kan, og vi vil, og vi tror på hinanden. Vi har et rigtig godt sammenhold her i byen, og det vil vi gerne vise andre, siger Anders Pedersen.

Selv om prisen kun lød på 1 krone, så har det kostet masser af frivillige kræfter at drive forsamlingshuset. Men det er indsatsen værd, lyder det:

- Vi vil ikke have, at det hele lukker i byen. Derfor gør vi det her, og opbakningen er stor. Det kunne vi mærke, da vi holdt møde om, hvorvidt vi skulle købe det i sin tid. Der kom simpelthen så mange mennesker, siger Bente Larsen, bestyrelsesmedlem i Foreningen Ugerløse Fritidscenter.

I dag bruger blandt andet FDF og byens billardklub lokalerne i forsamlingshuset, lige som der ofte bliver holdt fester i huset.