Uenighed om ny skolestruktur i Holbæk

Holbæk kommune får fra næste skoleår skåret sine otte skole- og dagtilbudsdistrikter ned til fire. Det skete med stemmer fra to partier.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Et flertal i Holbæk byråd besluttede onsdag aften at ændre skolestrukturen i kommunen.

Flertallet bestod af de ti medlemmer af Venstre og Socialdemokratiets otte medlemmer, og beslutningen betyder, at der fra næste skoleår kun vil være fire i stedet for otte skoledistrikter i Holbæk kommune.

De Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Radikale Venstre og løsgænger Solvej Pedersen er stærkt imod den omstrukturering og har sendt en pressemeddelelse, hvor de gør opmærksom på deres utilfredshed. 

- Det er ikke mange år siden vi ændrede skolestrukturen i Holbæk Kommune. Inden den blev ordentligt implementeret, kom folkeskolereformen og lærernes arbejdstidsaftale. Disse mange ændringer har skabt uro i folkeskolen. Derfor stemte undertegnede partier og løsgænger imod endnu en strukturændring af vores skoler idet vi vil skabe ro om vores folkeskoler. Hvis vi vil højne elevernes faglige udbytte, så er det ikke løsningen at lave endnu en strukturændring, hedder det i pressemeddelelsen. 

Underskriverne mener ikke de mange høringssvar fra skolebestyrelserne i kommunen er blevet hørt.

- De tager klart og tydeligt tager afstand fra en skolestruktur med 4 distrikter. Der findes medlemmer af Holbæk Byråd, som efter høring blot vil ændre kommaer i de forslag, der er sendt ud og dermed ikke vil tage høringssvarene alvorligt. Hvad er så meningen med en høring? Det virker som pseudo-demokrati på undertegnede partier. 

Nej-stemmerne gør det klart, at de mener, at fire skoledistrikter i stedet for otte ikke vil give dygtigere elever, og oplyser samtidig at de havde fremlagt en alternativ plan, som bevarede de otte distrikter, men som stadig kom i mål med en besparelse på 10 millioner kroner.