Uenighed om cykelsti

Borgerne i St. Merløse har fået 1, 2 millioner kroner af kommunen til at lave cykelsti for. Det er bare ikke nok til hele den farlige strækning, og nu kan man ikke blive enige om, i hvilken ende det er vigtigst at lave stien.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Holbæk byråd har ladet nærdemokratiet bestemme, hvor en cykelsti ved St. Merløse er vigtigst, og dermed kan det gamle ønske om en cykelsti ved Frejaskolen blive nedstemt. Uegnigheden er stor, og ifølge St. Merløse borger Jørn Jørgensen bør det være fra Frejaskolen og godt halvanden kilometer ind mod St. Merløse, at cykelstien bliver lavet.

- Vejen herude er smallere end inde på Bonnerupvej ved Ugerløse, så selvom begge veje er trafikerede, så kommer bilerne ikke lige så tæt på de cyklende som herude ved Frejaskolen. Og jeg frygter, det er et spørgsmål om tid, før vi ser en ny ulykke a la den for to år siden, hvis ikke vi får en dobbelt cykelsti her, siger Jørn Jørgensen.

Dengang blev en cyklende mor og hendes barn dræbt, og borgerne gik i fælles demonstration for at lokke de penge fra politikerne, som nu altså deler vandene.

Henning Sørensen er uenig med Jørn Jørgensen og mener ikke, at strækningen omkring skolen er ligeså vigtigt, som stykket inde fra Ugerløse og ud af byen.

- Vi må se, hvor vi kan få mest for pengene, og det mener jeg er på vej ud af Ugerløse, hvor der er flere, der får glæde af det stykke, vi kan nå for pengene. Jeg ved godt, der er seks kilometer her, der skal laves, men hvis vi så kun når en kilometer derudaf, så må resten komme, når der forhåbentlig om nogle år kommer en mand med en papkasse med nogle flere penge, siger han.

Det gælder om at møde frem til et borgermøde på St. Merløse centralskole på tirsdag kl.19.00, hvis man vil have indflydelse, for det er en afstemning blandt de fremmødte, der bestemmer. Politikerne i Holbæk byråd vil ikke blande sig.

- Nej, det vil vi ikke blande os i. Det er netop demokratiets princip, og det er ude lokalt, at man bedst kan vurdere, hvor behovet for en cykelsti er størst, siger Holbæks viceborgmester Louise Richelieu.

Det var på samme strækning, at en cyklende mor og hendes barn i 2007 blev dræbt, og borgerne så gerne, at hele strækningen blev lavet.

- Vi må tage lidt af gangen, men vi skal i gang. Der bliver kørt så stærkt, og vejen er så smal, at det kun er et spørgsmål om tid, førend der sker en ny ulykke, siger Jørn Jørgensen.