UEFA Europa League-pokalen besøgte Holbæk

Pokalen er siden 1971 blevet uddelt til vinderen af UEFA Cuppen - Europa League – på de største europæiske stadions. Nu har den også været i Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sevilla, Manchester United, Liverpool, Juventus og Bayern München. Listen af vindere af Europa League er spækket med de største klubber.

Mandag og tirsdag var det mindre kendte klubnavne i form af Holbæk Sportsakademi og Gunslevholm Idrætsefterskole fra Skoleligaen, der spillede foran det kendte sølvtøj.

Europa League, der tidligere hed UEFA Cuppen, hører til blandt de største fodboldturneringer i verden, og det tilhørende trofæ kan prale af at være ubetinget det tungeste i fodbold med en kampvægt på ca. 15 kilo.

quote Det er jo alle ens store idoler der har holdt den pokal

Holbæk-spiller Simon Cosmus

Trofæet er i disse dage på rundrejse i Danmark i anledning af FC Københavns 1/16-dels finale på torsdag mod Celtic FC i Parken. Den rejser rundt med Enterprise Rent-A-Car, der er en af de officielle sponsorer af Europa League, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Tilbage til rødderne

Der var mange nysgerrige blikke tirsdag formiddag på bane nummer 3 i Holbæk Sportsby, da en stor metalkuffert blev kørt ud på sidelinjen.

Flere af de fremmødte ville foreevige den populære pokal.
Flere af de fremmødte ville foreevige den populære pokal. Foto: Enterprise Rent-A-Car

Blikkene blev ikke mindre, da Enterprises udsendte medarbejder tog fine, hvide handsker på og løftede det store sølvtrofæ op af kufferten. Det blev sirligt stillet på den medfølgende opsats, og folk og mobiltelefoner strømmede hurtigt til.

- Det er jo et ikonisk trofæ, som mange af mine gamle fodbold-helte har holdt i hånden. Det er specielt at se de store navne som Liverpool og Bayern München på den, og man bliver jo også helt nostalgisk, når man også finder navne som for eksempel Ipswich på den, siger Christian Holst, Holbæk Sportsakademis træner, der selv er tidligere professionel fodboldspiller og færøsk landsholdsspiller.

- Det er jo et ikonisk trofæ, som mange af mine gamle fodbold-helte har holdt i hånden, siger Christian Holst, Holbæk Sportsakademis træner
- Det er jo et ikonisk trofæ, som mange af mine gamle fodbold-helte har holdt i hånden, siger Christian Holst, Holbæk Sportsakademis træner Foto: Enterprise Rent-A-Car

Også hos spillerne selv, vakte trofæet stor opsigt.

- Det er jo alle ens store idoler der har holdt den pokal, og det vil man gerne selv på et tidspunkt. Så det sætter virkelig mange tanker og håb i gang, siger den unge Holbæk-spiller, Simon Cosmus.

Målrig mini-finale

Efter en kold og blæsefuld formiddag, kunne drengene fra Holbæk Sportsakademi række armene i vejret og fejre en sejr på 3-2 over Gunslevholm Idrætsefterskole.

Drengene fra Holbæk Sportsakademi kunne fejre en sejr på 3-2 over Gunslevholm Idrætsefterskole.
Drengene fra Holbæk Sportsakademi kunne fejre en sejr på 3-2 over Gunslevholm Idrætsefterskole. Foto: Enterprise Rent-A-Car

Som et bevis på sejren fik Holbæk Sportsakademi overrakt en mini-udgave af pokalen, mens modstanderen kunne beholde den originale kampbold som trøstepræmie.

quote Det er dejligt at kunne glæde en masse mennesker med sådan et specielt trofæ

Anders Hastrup, marketingdirektør i Enterprise Rent-A-Car i Skandinavien

- Det er dejligt at kunne glæde en masse mennesker med sådan et specielt trofæ og få det ud steder, hvor det normalt ikke kommer, siger Anders Hastrup, marketingdirektør i Enterprise Rent-A-Car i Skandinavien.

- Vi har været meget overraskede over, hvor meget opmærksomhed trofæet har fået af både unge og ældre herude. Og forhåbentligvis kan det motivere de unge spillere til en dag at stå med det samme trofæ, der har været i hænderne på en masse store stjerner gennem tiden.