Udvist for trafikdrab (Video)

Retten i Holbæk idømte i dag en 19-årig mand halvandet års fængsel og udvisning efter han i marts kørte frontalt ind i en bil og et ægtepar blev dræbt. Det er første gang at en mand udvises af Danmark efter trafikdrab. Se reaktioner på dommen her.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der var stor lettelse over dommen hos familie og venner til det dræbte ægtepar.

- Jeg syens, den straf, han har fået, passer til hvad, han har gjort, så det er vi meget tilfredse med og vi er glade for ikke at skulle se på ham i Danmark eller støde på ham, siger Kim Lund, ven til de dræbte.

Se reaktionerne udenfor retten herunder:
[video:flv:090511_reaktioner.flv]

Ud over fængsel og udvisning fik den 19-årige også indrejseforbud i 10 år og frakendt kørekortet i otte år. Det mener hans fætter er for hård en straf.

- Det er hårdt for os alle sammen og det er lige så hårdt for ham selv. Hele hans familie er i Danmark, der er et eller to familiemedlemmer tilbage i Tyrkiet, siger Ibrahim Kilic, fætter til den dømte.

Promille på 1,23
Den 19-årige var fattet da han modtog dommen, mens både familien til de afdøde og den dømte græd.
 

- Han er rigtig ked af det, da vi besøgte ham i arresten græd han og han sagde, jeg skulle sige til familien, at han undskylder, fortsætter Ibrahim Kilic.

Dommeren lagde vægt på, at den dømte både havde en promille på 1,23, han havde kørt mindst 100 kilometer i timen og han havde talt i telefon mens han kørte.

Døtrene til det dræbte ægtepar glæder sig over udvisningsdommen.

- Han bliver skilt lidt fra sin familie, ligesom han har taget dem, jeg holder aller mest af fra mig, den følelse er rar, siger Søs Drews nexø, datter af de dræbte.

Se døtrenes reaktioner herunder:
[video:flv:090512_dotre.flv]

Forsvareren ankede udvisningen og kærrede dommerens beslutning og at den 19-årige skulle forblive varetægtsfængslet.