Udvist familie fik ingen juridisk hjælp

Familien Dulaj fra Holbæk havde anket Udlændingestyrelsens afgørelse om udvisning, men det advokatfirma, der skulle føre familiens sag gik konkurs, og familien blev overladt til sig selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En indsamling til advokathjælp til en udvisningstruet familie fra Holbæk var forgæves. Advokatfirmaet gik nemlig konkurs, og familien blev efterladt uden juridisk hjælp under ankesagen i udvisningen.

Det oplyser TV ØST.

Tilbage i april fik Familien Dulaj fra Holbæk at vide, at det skulle udvises fra Danmark, selvom deres 14-årige søn Tefik Dulaj taler flydende dansk og går i en normal folkeskoleklasse. En afgørelse venner og bekendte til familien var uenige i. Derfor demonstrerede de mod udvisningen, og startede en indsamlingen, så familien kunne få advokathjælp. I alt fik de samlet 18.000 kroner ind, og fandt en god advokat: Aage Kramp fra Advokatkontoret Immigration Law.

Advokatkontoret, der førte familiens sag gik konkurs i oktober, og familien havde ikke råd til at få en ny. Derfor har familien ikke fået juridisk hjælp under afslutningen af ankesagen. Når en advokat går konkurs mister han sin beskikkelse, og sagerne overgår til andre advokater. Her er det folks eget ansvar at skaffe sig en ny advokat.

”De har ikke fået nok hjælp”

Pernille Spaanhede har en datter på Isefjordsskolen i Holbæk, der går i klasse med Tefik Dulaj, og Pernille Spaanhede har været meget engageret i sagen. Sammen med en anden forælder har hun stået for både indsamlingen og for at finde en advokat til familien. Da de talte med Aage Kramp var han ifølge Pernille Spaanhede meget optimistisk. Han var sikker på, at familien havde en god sag. Hen over sommeren blev han dog meget tavs, og de havde svært ved at få fat på ham.

- Jeg ved ikke rigtigt, hvad der skete i sommer, men så fik vi at vide i september, at advokatkontoret var gået konkurs, og at Aage Kramp ikke længere havde sagen. Jeg synes, at familien er blevet tabt. De har ikke fået den hjælp, de skulle, siger Pernille Spaanhede.

Udlændingestyrelsen krævede at få flere oplysninger, får de kunne godkende anken - men da de ikke fik det, stadfestede de dommen om udvisning.

Tefik Dulaj stopper i skole fredag, da familien regner med at skulle forlade landet i næste uge.