Udlicitering koster 80 rengøringsfolk i Holbæk jobbet

Over 80 rengøringsassistenter i Holbæk Kommune mister jobbet efter ny udlicitering af rengøringen. 3F undrer sig.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Kaos har hersket for rengøringsassistenterne i de tre år, Forenede Service stod for rengøringen i Holbæk Kommune. Meget højt tempo, dårlig tone, forkert løn og manglende tillæg. Samtidig strømmede klager over dårlig og mangelfuld rengøring ind til kommunen.

Nu er kontrakten med Forenede Service udløbet og et nyt rengøringsfirma, Alliance Plus, har per 1. marts 2016 vundet rengøringsudbuddet i Holbæk Kommune.

Men Alliance Plus har kun genansat cirka 20 ud af 100 rengøringsassistenter. Dermed går hele 80 tidligere ansatte en usikker og kaotisk fremtid i møde med uvished og ledighed. Det undrer Birgit Jørgensen, faglig medarbejder hos 3F Holbæk-Odsherred.

- Det er meget mærkeligt, at Alliance Plus ikke kan bruge ansatte, der har over 20 års erfaring med rengøringen i kommunen, siger Birgit Jørgensen.

Hun er dagligt i kontakt med de fyrede rengøringsassistenter.

- Vores medlemmer er dybt frustrerede over, at de efter 20 år i faget bliver fravalgt. Mange af dem har aldrig før været ledige, og de er meget bekymrede for fremtiden, siger Birgit Jørgensen.

Hun stiller spørgsmålstegn ved, hvor meget Holbæk Kommune reelt sparer på at udlicitere rengøringen.

- Når hele 80 rengøringsassistenter nu skal på dagpenge, tvivler jeg på, at besparelsen for kommunen kan være så stor.

Birgit Jørgensen synes, det lugter langt væk af, at Alliance Plus forsøger at omgå virksomhedsoverdragelsesloven, som kun er gældende, hvis den virksomhed, der overtager rengøringen fra en anden virksomhed, genansætter en væsentlig del af de tidligere ansatte. Ved at undgå virksomhedsoverdragelsesloven sparer det nye rengøringsfirma blandt andet anciennitet, pension og feriepenge til de overtagede medarbejdere.

Alliance Plus har ikke reageret på Fagbladet 3F's utallige henvendelser.