Udgav sig for at være barnebarn: Krævede flere tusinde kroner

Ældre mennesker ved Holbæk og Køge blev i går ringet op af en mand, som udgav sig for at være deres barnebarn og krævede penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I løbet af mandag er tre ældre blevet ringet op af en mand, som har udgivet sig for at være deres barnebarn for at narre penge fra dem.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse.

En af ofrene var blandt andet 92-årig kvinde fra Holbæk. Manden, der ringede og udgav sig for at være hendes barnebarn, fortalte om en akut vandskade, som han brug for penge til. Derfor ville manden gerne låne flere tusinde kroner af kvinden.

Efterfølgende kom en mand og hentede pengene, som han sagde, at han ville give videre til barnebarnet. Manden havde sagt, at hun ikke måtte fortælle om hændelsen til hendes søn.

Den 92-årige fandt for sent ud af, at der ikke var tale om penge til barnebarnet, da hun fik talt med sin søn om sagen.

Fattede mistanke

Samme dag blev en 75-årig kvinde fra Søstrup ringet op under lignende omstændigheder.

Et ”barnebarn” ringede og sagde, at der var sket en vandskade, og han skulle bruge 25.000 kroner med det samme.

Kvinden fattede dog mistanke og fik kontakt til sin søn, der kunne afkræfte, at der var sket nogen vandskade, og at barnebarnet skulle have ringet som anført.

En familie i Køge er også blevet ringet op.

Politiet advarer nu folk

De tre opkald får nu politiet til at advare mod, at man udleverer penge, hvis man skulle blive ringet op. Det er nemlig politiets opfattelse, at gerningsmanden vil fortsætte sine bedragerier. Så de anbefaler borgere at tale med sin ældre mor eller far om, at man kan blive udsat for sådanne opringninger.

- Advarslen er naturligvis, at man ikke overfører penge eller andet, hvis man ikke er 100 procent sikker på, at det er rigtigt. Lav derfor en kontrolopringning i lignende sager, opfordrer politiet i pressemeddelelsen.

I tilfælde af bedrageri kan du kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på 1-1-4.

Manden, der hentede penge hos den 92-årige i Holbæk, beskrives som:

  •  Dansk af udseende
  •  Cirka 50 år gammel
  •  180-185 centimeter høj
  • Almindelig af bygning 
  • Brunligt, kort hår