¨

Ubemandet åbningstid blev genbrugspladsens redning

Bilerne valfarter til den nye selvbetjeningsstation i Nørre Jernløse. Foto: Toke Grøndal - TV ØST

Jernløse Selvbetjeningsplads er navnet på den nye ubemandede genbrugsstation, der har reddet en almindelig genbrugsplads fra lukning.

Bilerne kommer kørende med trailere påmonteret og stopper så foran en stor gitterport.

Her finder mændene bag rattet mobiltelefonen frem og ringer op. Ikke til en medarbejder inde på den genbrugsplads, de holder foran, men til den automatiske port, der som med et trylleslag går op.

Jernløse Selvbetjeningsplads er blevet en realitet.

Lokalfora trådte til

Genbrugspladsen på Virkelyst i Nørre Jernløse var ellers indtil for nyligt lukningstruet.

Tre lokalfora kæmpede dog for at bevare pladsen, og i sidste ende gik Fors A/S, der ejes af Holbæk Kommune, med til at skele til en model fra Kalundborg Kommune, hvor der ikke længere er bemanding på pladsen.

Og dermed blev pladsen bevaret.

Bedre åbningstider

Tirsdag åbnede den ubemandede Jernløse Selvbetjeningsplads så, og allerede 1.100 mennesker har tilmeldt sig den nye station.

Man skal nemlig af sikkerhedsmæssige årsager have en personlig kode, der giver adgang til pladsen.

Henrik Michelsen fra Regstrup, der er bruger af pladsen, er glad for, at den er blevet bevaret. Faktisk synes han, at den fungerer bedre end tidligere.  

- Jeg synes, det er en fed idé. Det betyder rigtig meget, at man ikke er afhængig af åbningstider, eller lukketider som det jo egentligt er, som der ellers er på genbrugspladser. Her er der åbent fra 5-23, så det giver noget mere frihed på en travl arbejdsdag, siger han.

Mandskabet vil ikke mangle

For Peter Nilsson, der er formand i Lokalforum Regstrup, der har kæmpet for bevarelsen af pladsen, er optimismen også stor.

Han tror slet ikke, at det bliver noget problem, at der ikke er mandskab til stede på pladsen.

- Vi må gå ud fra, at folk gør deres bedste for at lave en sortering, der kommer alle til gode. Jeg er bestemt ikke bekymret, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App