Tyve på jagt efter airbags

En række bilindbrud natten til onsdag i Holbæk tegner et mærkværdigt mønster. I ti af bilerne er tyvene gået direkte efter airbags.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tolv bilejere i Holbæk opdagede onsdag morgen, at der havde været indbrud i deres biler.

Indbrudstyvene havde slået til i blandt andet boligkvartererne Ladegårdsparken, Kikhøjparken og Markskellet. Et fællestræk for ti af bilerne var, at det var airbags, tyvene havde stjålet.

- Det er noget, vi ser en gang imellem, de her raids. Nogle gange stjæler de airbags og nogle gange autoradier, men særligt normalt vil jeg ikke sige det er, fortæller vicepolitikommissær John Jakobsen fra Holbæk Politi.

Tyvene har haft en forkærlighed for biler af mærket Skoda. Syv ud af ti af bilerne var af mærket Skoda Fabia, men hvem der er på jagt efter Skoda-airbags er og bliver dog en gåde for politiet.

- Vi tror, det drejer sig om udenlandske tyve. Det er vores bedste gæt, for vi tror ikke, der er et marked for at sælge de stjålne airbags videre herhjemme, fortæller vicepolitikommissæren.

Politiet vil nu gerne have hjælp fra offentligheden til at samle puslespillet om de forsvundne airbags.

- Hvis folk ser nogle, der går og kigger ind i bilerne om natten, så må de gerne ringe, lyder det fra Holbæk Politi.

På den måde håber politiet på muligvis at kunne fange tyvene, mens de stadig er på udkig efter airbags i Holbæk og omegn.