¨

Tuse-familie: Grundvandspumpning ødelægger vores hus

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 4

En familie i Tuse mener, at skader på deres bolig skyldes en grundvandssænkning i området.

En grundvandspumpning er årsagen til, at et hus på Kløvervænget i Tuse slår revner, lyder det fra husets ejere.  

- Jeg synes, det er pisse irriterende for at sige det lige ud. Vi er de små i det her spil og er fuldstændig uden skyld, og vi begriber simpelthen ikke, at man som eksperter kaster sig ud i sådan et projekt, når konsekvenserne er så store, siger Rikke Ascanius.

Hælder to centimeter

Familien opdager skaderne, da de i mandags vender hjem fra ferie, men ikke er i stand til at åbne deres terrassedør ud til haven.

- Vi tilkalder en håndværker, og han forsøger at justere hængslerne, men opgiver. Han henter så et vaterpas og måler sig frem til, at det hele hælder to centimeter, og da jeg så bagefter går en tur rundt, kan jeg godt se, at den er helt gal, siger Rikke Ascanius.

Ingen tager ansvar

Grundvandssænkningen er ifølge Rikke Ascanius sat i værk af en privat bygherre, som er i gang med at udstykke en byggegrund, der ligger i nærheden, og hun ærgrer sig over, at ingen tager ansvar.

- Vi har været i dialog med parterne, men intet er sket. Selvfølgelig er det helt menneskeligt at fejle, det mener både min mand og jeg, men når man ikke vil indrømme det og bøje nakken, så er det altså på ingen måde i orden, siger hun.

Hus skal rives ned

Rikke Ascanius fortæller til TV ØST, at de nu tvinges til helt eller delvist at nedrive huset som følge af de voldsomme skader, men at de økonomisk ikke selv har råd til regningen. 

- Det er trist, for vi har lagt mange timer i det, og vi er super glade for at bo der. Desuden risikerer vi at få store problemer, hvis vi selv skal finansiere, siger hun.

Mandag eftermiddag mødes familien Ascanius med kommunen, Holbæk Forsyning og bygherre for at diskutere sagen. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App