Truede med pistol

Politiet i Holbæk anholdt i går en 42-årig mand, efter han havde truet en 35-årig med en pistol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Episoden begyndte, da den 42-årige mand gik ind i Bladcentralen på Smedelundsgade i Holbæk. Han gik frem til kassen, hvor han skubbede en kvindelig kunde til side og stillede sig først i køen.

Den 42-årige var uartig over for kvinden og ekspedienten. En 35-årig mandlig kunde fra Holbæk så episoden, og protesterede til den 42-årige over hans opførsel. Det førte til en meningsudveksling mellem de to mænd.

Den 42-årige forlod herefter forretningen, og da den 35-årige kort efter kom ud af forretningen, standsede den 42-årige i en bil foran ham. Den 42-årige kom ud af bilen, og med en pistol truede han den 35-årige med at ville skyde ham.

De stod med cirka seks meters afstand, og den 35-årige blev meget bange. Den 42-årige gjorde dog ikke mere, men kørte fra stedet. Imidlertid aflæste den 35-årige registreringsnummeret på bilen, så politiet kunne indlede en større eftersøgning efter ham.

En politipatrulje opdagede ham på motorvejen, hvor han kørte med høj fart. Han kørte fra motorvejen og fortsatte til Tølløse, hvor det lykkedes politiet at standse ham.

I bilen fandt politiet en hardball-pistol, som havde en stor lighed med en rigtig pistol. Politiet skønnede, at den 42-årige var påvirket af narko, så der blev taget en blodprøve af ham, og han blev sigtet for narkokørsel. Efter afhøring og sigtelse for trusler, blev han løsladt.