¨

Trods millionunderskud på folkeskolen i Holbæk: Nu er der penge på vej

Afdeling Bjergmarken på Holbæk By Skole har 1100 elever. Nu har politikerne besluttet, at den er en af de folkeskoler, der skal opprioriteres. Foto: TV ØST

Der er formentlig flere penge på vej til skolerne i Holbæk. Kommunens skoler har ellers brugt 12 millioner kroner mere end først budgetteret.

De fire folkeskoler i Holbæk Kommune har brugt for mange penge i dette skoleår. Men måske ender det med at de ikke bliver straffet for det. Folkeskolerne i Holbæk har nemlig i flere år stået for skud i en række omfattende besparelser på grund af Holbæks dårlige økonomi. På et kommunalbestyrelsesmøde i sidste uge besluttede politikerne derfor at opprioritere skoleområdet, fordi mange borgere fravælger folkeskolen og søger mod friskolerne i området.

Vil måske sløjfe gælden

Flere partier har derfor nu tilkendegivet, at de gerne vil kigge på, om man kan sløjfe skolernes gæld i år. Og så vil de oveni det give skolerne flere penge fremover.

- Min vurdering er, at skolerne i mange år har været underbudgetteret. Så hvis man bliver ved og ved med at stramme budgettet, så ender det med, at man ikke kan drive skole for de penge, der er afsat, siger borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) til TV ØST.   

- Nu er vi jo i budgetforhandlinger, så vi må se, hvor den lander. Men 28 ud 31 medlemmer af byrådet har sagt ja til, at vi skal give folkeskolen et løft. Intentionen er, at folkeskolen ikke skal ud i besparelser, det giver jo ingen mening, når vi vil prioritere den, siger hun. 

Borgerne glade for nyheden

På gaden i Holbæk tager borgerne glade mod nyheden. 

- Dét, synes vi, er fantastisk. Vi synes rigtigt godt om folkeskolen, og vi er glade for den. Vi håber, det betyder, at flere tilvælger folkeskolen frem for at vælge friskole, siger Pernille Olsen fra Holbæk. 

- Det kan være, at vi så nu kan få bøger frem for kladdehæfter og at børnene kan komme på ture og få nogle gode oplevelser. Det er tiltrængt, siger Dorte Pedersen fra Jyderup.  

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App