¨

Trods lunt vejr: Smeltet skøjtebane i Holbæk åbner igen

01:40

Se eller gense indslaget: Skøjtebanen i Holbæk kunne ikke bruges de første dage her efter jul: De lune vejr betyder, at banen er tøet næsten helt op.

Foto: Mikkel Rise - TV ØST

1 af 2

Med en temperatur på langt over frysepunktet måtte en skøjtebane i Holbæk lukke, fordi den var ved at smelte. Nu kan dele af den atter tages i brug.

De færreste associerer december med for lunt vejr.

Men det er faktisk tilfældet i år på skøjtebanen Isrosen i Holbæk, som måtte lukke første juledag, fordi banen var smeltet.

Det var til stor ærgrelse for de fremmødte borgere, som havde glædet sig til en tur på isen.

-  Jeg synes, det er ærgerligt, fordi jeg havde lige glædet mig, sagde Maja Munk-Nielsen på 9 år, da TV ØST mødte hende og hendes tvillingbror ved Isrosen første juledag med splinternye skøjter, som de fik i julegave aftenen før.

Tvillingerne Kasper og Maja Munk-Nielsen var mødt op med splinternye skøjter ved den smeltede skøjtebane. Foto: Mikkel Rise - TV ØST

- Jeg har også lige fået helt nye skøjter, og de skulle slibes nu. Jeg havde bare helt glædet mig til det, sagde broren Kasper Munk-Nielsen. 

Men nu er der godt nyt. Onsdag formiddag genåbnede dele af skøjtebanen, oplyser udlejningsansvarlig Eva Meyer til TV ØST.

Skarpe skøjter kan ødelægge slanger

I år var det meningen, at skøjtebanen, som ligger på Markedspladsen i Holbæk, skulle være åben i juledagene.

De for høje temperaturer var dog skyld i, at nedkølingsmaskinen på skøjtebanen ikke kunne følge med. Isen var derfor smeltet ned til de slanger, som nedkøler den.

Artiklen fortsætter under billedet.

Slangerne, som leverer kulde til isen, ligger frit fremme på den smeltede skøjtebane. Foto: Mikkel Rise - TV ØST

Med slangerne liggende frit fremme på isen var der således risiko for, at skøjter ville skære hul på dem. Derfor blev man nødt til at lukke skøjtebanen mandag morgen.

Nu kan den atter tages i brug – foreløbigt kun i de områder, hvor slangerne ikke ligger fremme.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App