Tre ud af otte Kiwi-butikker overlever med nyt navn

Tomme butikslokaler er snart en realitet i blandt andet Næstved og Nørre Alslev. Tre andre steder bliver Kiwi-butikkerne omdannet til Spar og Meny.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det ligger nu fast, hvilke af de otte Kiwi-butikker i vores region, der lukker helt og hvilke, der får nyt liv.

I Holbæk, Hørve og Nykøbing Falster fortsætter butikkerne under nyt koncept og navn, mens de resterende fem supermarkeder må lukke helt.

Dermed står Dagrofa, der ejer Kiwi, med to helt tomme butikslokaler i blandt andet Næstved. Her byggede man en helt ny forretning for blot tre år siden.

Tabte discount-krigen

Det var fredag formiddag, at chokmeldingen om lukningen af de i alt 103 Kiwi-butikker i Danmark, kom ud. Dagrofa, der ejer Kiwi, kunne ikke klare sig på discountmarkedet, måtte selskabet erkende.

- Vi er ikke – på trods af massive investeringer – bedst til discount. Derfor lukker vi nu KIWI i Danmark efter flere år med underskud og fokuserer på det, vi er bedst til, sagde koncernchef i Dagrofa Per Thau i en pressemeddelelse. 

Kæden kom til Danmark i 2008 og startede med 50 butikker, som hovedsageligt lå i Jylland og på Fyn. Siden er KIWI vokset til over 100 butikker i Danmark. 

KIWI-BUTIKKER I VORES OMRÅDE