Tre mænd sigtet for drabsforsøg efter skyderi i Holbæk

Tre mænd er sigtet for drabsforsøg efter skyderi i Holbæk lørdag aften.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tre mænd er blevet sigtet for forsøg på manddrab efter en skudepisode lørdag aften i Holbæk. Det oplyser Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 ØST.

De tre blev anholdt, efter politiet klokken 21.33 fik anmeldelse om, at der var blevet skudt mod en personbil omkring kollegiet ved Slotshaven i Holbæk. Siden har politiet fundet skudhuller i bilen. Der er ingen, der er kommet til skade i forbindelse med hændelsen.

De tre mænd er nu blevet løsladt igen, mens politiet fortsætter efterforskningen.

- Der ligger mange, mange timers efterforskning forude, hvor vi skal afdække, hvilken rolle de tre mænd hver især har haft ved episoden, fastslår Martin Bjerregaard.


Ejeren af bilen flygtede fra stedet efter skyderiet. Det samme gjorde den eller de personer, der skød mod bilen, men senere lykkedes det politiet at komme i kontakt med ejeren af bilen og at anholde de tre mænd. 

Politiets vurdering er, at de er tale om en intern konflikt mellem to grupperinger i Holbæk, og at det ikke har noget med selve rocker- og bandemiljøet at gøre.

Der har de senere år været flere skudepisoder i Holbæk med relation til en konflikt mellem grupperinger i det kriminelle miljø. Martin Bjerregaard understreger dog, at lørdagens episode efter politiets vurdering ikke har noget med de tidligere  sager at gøre.

- Det er ikke en genopblusning af den gamle konflikt. Det er en strid mellem to parter, hvor den ene har grebet til alvorlige midler. Men uanset hvad skal vi understrege, at borgerne i Holbæk har oplevet rigeligt skyderi, og at vi tager sagen meget alvorligt, siger han til TV2 ØST.