Mand og hund i livsfare efter brand i lejlighed

To personer er blevet fragtet til Rigshospitalet, mens en tredje er blevet indlagt på Nykøbing Falster Sygehus efter nattens brande.

I løbet af natten til onsdag har der været brande i tre forskellige boliger i TV2 ØSTs sendeområde.  

Det oplyser de to politikredse, Midt- og Vestsjællands Politi samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV2 ØST tidligt onsdag morgen. 

Første anmeldelse kom i Midt- og Vestsjællands politikreds og gik på, at der var brand i en lejlighed i Holbæk. Her er en 69-årig mand og en hund i livsfare efter branden. 

Det oplyser vagtchef Lars Galaz ved Midt- og Vestsjællands Politi. 

- Brandvæsenet går ind i lejligheden med røgdykkere og finder en mand på et værelse. Han er svært røgforgiftet og i livsfare, siger vagtchefen.

Den 69-årige mand er blevet kørt i en ambulance til Rigshospitalet, mens hunden er blevet kørt på et dyrehospital i Valby.

- Manden var rigtig dårlig, da han blev indbragt til Rigshospitalet, men vi har ikke fuldt op på hans tilstand endnu. Hunden var konfus og meget rundtosset, da den blev indbragt til dyrehospitalet, men den tror jeg såmænd nok skal overleve, siger Lars Galaz. 

De andre beboere i bygningen blev evakueret, mens brandvæsenet var i gang. 

Branden blev anmeldt af en af naboerne klokken 23.17 tirsdag, og politiet kender endnu ikke brandårsagen. Det skal brandteknikere undersøge onsdag, mens skadeservice vil undersøge omfanget af skaderne. 

To brande på Lolland-Falster 

Også Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har været kaldt ud til boligbrande i nat. 

Klokken 01.06 opstod der brand i et rækkehus på Blishøjvej i Væggerløse på Falster, hvor en nabo blev opmærksom på kraftig røgudvikling fra huset. 

Her blev en 84-årig kvinde reddet ud af og kørt med ambulance til Nykøbing Falster Sygehus, hvor hun nu er indlagt til observation for røgforgiftning. 

Politiet mistænker, at det kan være en cigaret eller et stearinlys, der er årsag til branden. Det skal dog undersøges nærmere onsdag. 

Lidt senere på natten, klokken 03.34, var den gal i et hus på Tårsvej i Nakskov. 

- Der har været synlige flammer. Det var så tydeligt, at naboen blev vækket af dem og så alarmerede politi og brandvæsen, fortæller Stefan Jensen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Artiklen fortsætter efter billedet. 

Det var en nabo, der vågnede af branden i huset på Tårsvej og slog alarm.
Det var en nabo, der vågnede af branden i huset på Tårsvej og slog alarm. Foto: Lars Dalsig - Nakskov Foto

Boligens beboer er en 65-årig kvinde, der er blevet fløjet med helikopter til Rigshospitalet med røg- og brandskader. 

Politiet kan ikke sige noget om en formodet brandårsag i denne sag, men det vil en brandtekniker undersøge nærmere onsdag eftermiddag.