¨

Tre års fængsel for seksuelle overgreb

Foto: TV ØST

En 44-årig mand blev i retten i Holbæk tirsdag idømt tre års ubetinget fængsel for flere tilfælde af seksuelle overgreb mod naboens to døtre. Overgrebene fandt sted for mere end ti år siden.

 

Som genbo til familien passede den 44-årige ofte de to søstre - og udnyttede det nære forhold til også at krænke dem groft.

Forbrydelserne er stået på fra 1992 og frem til 1999, mens pigerne var i alderen 6 til 12 år.

Under retssagen har manden indrømmet at have pillet ved børnene - altså at have krænket deres blufærdighed. Men retten har fulgt anklagerens påstand om, at det var grovere forhold.

Først i 2009 besluttede pigerne at gå til politiet. Anklagen blev rejst i september sidste år, og under forløbet har den 44-årige været på fri fod.

Men efter dommen på tre års fængsel vil det krænke folks retsfølelse, hvis han går frit omkring, og derfor har retten besluttet at varetægtsfængsle ham.

Manden, der i øvrigt har været sygemeldt, overvejer nu, om han skal anke dommen.

Regler i straffeloven sikrer, at forbrydelser mod børn ikke forældes så hurtigt som i andre tilfælde. Forældelsesfristen beregnes fra offerets 18 års fødselsdag.

For nogle år siden blev straffen for sædelighedsforbrydelser mod børn skærpet. Og hvis den 44-årige var blevet dømt efter de nyere regler, ville han formentlig have fået i hvert fald fire års fængsel, vurderer Peter Ahleson.

 

 

Svær balancegang

Det er en svær balancegang, når det handler om seksuelle overgreb. Beviserne er få, eller helt manglende, og ofte er det en sag om troværdighed. Alligevel vælger flere at bryde tavsheden

Og selvom en del år gået siden overgrebene fandt sted, forsvinder smerten ikke for pigerne. Det var også derfor misbruget efter flere år blev afsløret:

02:01 Luk video

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App