Tovtrækkeriet er stadig i gang i Holbæk: - Nogle skal jo give sig

Det er stadig uklart, hvem der skal være borgmester i Holbæk Kommune. Lige nu er forhandlingerne i gang mellem S, DF, SF og Enhedslisten.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der er stadig spænding i luften i Holbæk dagen efter valget.

Det er endnu uklart, hvem der ender med borgmesterposten, og lige nu sidder Socialdemokratiets spidskandidat Christina K. Hansen i forhandlinger sammen med Dansk Folkeparti, SF og Enhedslisten.

De fire partier havde lange snakke til helt ud på de tidlige morgentimer onsdag, men måtte efter klokken fem trykke på pauseknappen og sende forhandlingerne til hjørne.

Nu er de - efter et par timers hvile - tilbage, hvor de slap. De fire partier sidder ifølge TV ØSTs reporter på det gamle rådhus i Holbæk og forsøger at nå til enighed.

Hvad Søren Kjærsgaard (V) foretager sig i skrivende stund, vides ikke. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

Harpøth: Nogle skal jo give sig

Ender partierne med at pege på socialdemokraten Christina K. Hansen, får Holbæk Danmarks yngste borgmester. Spidskandidaten er nemlig kun 24 år gammel og vil altså skulle arbejde sammen med et byråd med medlemmer, der er mere end dobbelt så gamle som hende selv.

John Harpøth (DF) fortæller til TV ØST, at de endnu ikke ved, hvornår noget er på plads. 

- Men nu kan vi i det mindste se hinanden i øjnene efter noget søvn, og vi har en konstruktiv dialog med hinanden, siger han. 

Til spørgsmålet om, hvem der skal have borgmesterposten, siger han:

- Nogle skal jo give sig, og nogle har fået mange personlige stemmer og det vil vi selvfølgelig gerne respektere hos borgerne. Vi kan også godt snakke med både det ene og det andet parti, siger John Harpøth.

- Vi skal jo videre her i Holbæk og finde en ny borgmester, det andet kan vi ikke byde borgerne.