¨

Tølløsebanen: Revner i skinnerne

Foto: TV ØST

Det er revner i skinnerne, der tvinger togene til at sætte hastigheden ned på Tølløsebanen. Skinnerne er ifølge undersøgelser slidt helt ned.

Regionstog A/S meldte onsdag ud, at det var nødvendigt at sætte farten ned på Tølløse-banen. Torsdag fortæller de, at grunden er, at der er konstateret revner på skinnerne.

I de seneste dage har virksomheden fået udført ekstra ultralydsundersøgelser af skinner for at få en klar konklusion på deres nuværende tilstand. Og tilbagemeldingen var ikke positiv.

- Der er blevet konstateret såkaldte langsgående revner på skinnerne. De er slidt helt fuldstændig ned. Det er skinner, der har ligget der siden 1905, og de kan ikke mere. Der er ikke mere at gøre, siger administrerende direktør for Regionstog A/S, Jens Arne Jensen.

- Der er en slutdato, inden for ret kort tid

Hastigheden er blevet sat ned fra 75 kilometer i timen til 40 kilometer i timen på den otte kilometer lange strækning. Og der er ikke udsigt til, at togene igen vil kunne sætte farten op. Snarere tværtimod.

- Hastigheden kan ikke sættes op på de skinner, der ligger der nu. Vi holder løbende øje med deres tilstand, og hvis de bliver ved med at udvikle sig i den forkerte retning, så kan det være, at hastigheden skal sættes yderligere ned, siger Jens Arne Jensen.

Ifølge direktøren er skinneres tilstand så dårlig, at de bliver nødt til at køre under akutkøreplan, inden der ligger et nyt sæt skinner klar. Hvor længe de nuværende skinner kan holde til togkørsel, vil han ikke spå om. Men:

- Der er en slutdato inden for ret kort tid, hvis skinnerne ikke bliver skiftet, siger Jens Arne Jensen. 

05:31 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App