¨

Tøj til Somalia

Foto: TV ØST

Somaliere i danmark må i disse dage se hjælpeløse til, mens familie og venner sulter ihjel. I Holbæk sendte en håndfuld somaliere i dag deres bidrag afsted til det kriseramte hjemland.

 

For 18 år siden flygtede Dahir Abshir fra et borgerkrigsramt Somalia til Danmark. Men i disse dage ligger hans og børnenes tanker langt fra det trygge hjem i Holbæk.

 

- Det er hårdt. Børnene sover ikke så godt om natten, fordi de hele tiden tænker på Somalia og på familien, siger Dahir Abshir.

 

Hans mor og søskene bor i udkanten af Mogadishu. For dem er hver dag blevet en kamp for overlevelse, nu hvor Somalia er ramt af den værste tørke i 50 år. Og selvom Dahir Abshir gør hvad han kan, er det som om pengene ikke længere slår til.

Derfor gav han i dag en hånd med, da Somalisk Dansk Forening i Holbæk sendte deres bidrag afsted mod det kriseramte hjemland.

 

-  Omkring en million mennesker er flygtet fra deres hjem og ufrugtbare marker, og de har brug for alt, siger Mahad Ali Hassan, som er næstformand i Dansk Somalisk Forening i Holbæk.

 

De sidste tre uger har de samlet tøj, mad og medicin ind i regionen. Og i dag blev nummer to lastbil så sendt afsted til Nykøbing Falster. Om en uge sejler skibet fra Nykøbing til Dubai og videre til Mogadishu.

02:10 Luk video

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App