¨

Tøj i flammer

Foto: TV ØST

Kirkens Korshær måtte sidste år kassere 450 ton tøj. I stedet for at give varmen til frysende hjemløse, eller få et nyt liv på en genbrugskøber, røg tøjet til forbrændingsanlæg.

En del af det tøj der indleveres til genbrug i Kirkens Korshær, er i så dårlig stand at det må kasseres. Det er måske plettet eller der er hul i stoffet, og så sorteres det fra og ender på forbrændingsanlæg. Det har vakt kritik.

Det er Kristeligt Dagblad der har undersøgt genbrugsmarkedet i danmark, og fundet frem til, at genbrugsorganisationerne ikke kun kasserer tøj med skader, men også tøj der bare ikke kan ikke kan sælges i danmark.

Hvor flere andre organisationer har en omfattende export af brugt tøj til verdens fattigste egne, holder Korshæren dog fast i, at man kun vil sende tøj til samarbejdspartnere man kender godt,  for eksempel i Rumænien. Problemet er, ifølge Korshæren, at hjælpearbejde der ikke tager hensyn til lokale forhold i fattige U-lande, kan skade mere end det gavner:

"Vi må tage et etisk ansvar, og vi skal selvfølgelig ikke ødelægge lokale producenters mulighed for at producere tøj og drive forretning. Det er jo det der skal være deres mulighed for at få et bedre samfund" siger Korshærschef Helle Christiansen.

01:48 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App